Hypnose de sleutel tot eigen kracht

uitleg, toepassing en wetenschappelijke aanwijzingen voor volwassenen en kinderenInclusief een beschrijving vanuit de kwantumfysica

Ina Oostrom; Simona Linskens; Vijay Sharma

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Hypnose de sleutel tot eigen kracht

paperback/ gebrocheerd: € 19.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789082567724, 245 blz., February 2017
Formaat: 21.0 (h) x 14.0 (b) x 1.6 (d) cm. Gewicht: 307 gram.

Uitgever: HypnoseMentor

trefwoorden: hypnose, hypnotherapie

beschrijving

We hebben werkelijk een verbazingwekkend brein. Hoewel we het gebruiken op de manier die we hebben geleerd toen we kinderen waren, heeft het veel meer potentieel. Zoals het ons kan belemmeren kan het ons ook op onvoorstelbare wijze helpen via hypnose.
In dit boek vind je uitleg over hypnose en waarom het zo'n belangrijke, dynamische en indrukwekkende sleutel is tot je eigen kracht.
Je leert waarom het zo moeilijk is om je wereld via het normale denken te veranderen. Zie hoe je enorme veranderingen kunt bereiken als je je onderbewustzijn erbij betrekt via hypnose.
In dit boek leggen we uit hoe de staat van trance een natuurlijke staat is, die de meeste mensen dagelijks ervaren zonder zich daarvan bewust te zijn. De kennis van hypnose en de staten waar je heel natuurlijk in gaat, kunnen je al veel kracht geven.
Om de wereld om je heen te begrijpen, de rol van het bewustzijn en de lichaam-geest relatie, hebben we een beroep gedaan op de kwantumfysica.
De auteurs van dit boek hopen dat er een groeiend begrip komt voor wat hypnose is. Het loslaten van de misverstanden over hypnose zal de deur voor de lezer openen naar de ontdekking van hypnose als een krachtig instrument voor persoonlijke groei, kracht en mentale en fysieke heling.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

inhoudsopgaveInleiding

Wat is hypnose?
De matroesjka poppen binnenin ons
Hypnose is te vergelijken met naar bioscoop gaan
Mindfulness een “big hit”. En de hypnose?
We moeten alleen maar bang zijn om onszelf opleiding te ontzeggen
Normaal bewustzijn versus onderbewustzijn
Hypnose en hypnotherapie: een breed terrein
De rol van de emoties
Emoties verkopen/emotionele verkopen
Fantasie of feit? Hoe gaan we hiermee om?
Dave Elman en het enorme potentieel van hypnose
Het belang van de neuroplasticiteit
De kracht van woorden
Misverstanden over hypnose
Het topje van de ijsberg
DNA beïnvloeden
Zelf-hypnose

Hypnose en kwantum fysica
Wat heeft kwantum fysica met de hypnose te maken?
De kracht van overtuiging
De theorie van het verenigd veld
Energie
De rol van onze overtuigingen
We zien wat we geleerd hebben te zien
Verantwoordelijkheid nemen voor je leven
Hypnotherapie voor problemen van mentale gezondheid
Stress
Gewichtsproblemen
Stopen met roken met hypnose
Depressie en burn-out
Angsten en fobieën
Verslavingen
Bij sterfgevallen
Seksuele stoornissen
Slaap
Post-traumatische stress syndroom (PTSD)
Leervermogen
Obsessief compulsieve stoornis (OCS)

Hypnose voor medische problemen
Pijn
Het autonome zenuwstelsel
Vruchtbaarheid
Zwangerschap en bevalling
Kanker
Hypnose voor noodgevallen
Multiple sclerose (MS) en amyotrofe laterale sclerose (ALS)
Allergieën, eczemen en hooikorts
Migraine
Menstruatie
Prikkelbare darm syndroom
Hypnose bij de tandarts

Hypnose voor kinderen
Een kind op komst
Bedplassen
Angst
Onrustige kinderen en concentratie problemen
Gevoelige kinderen
Studie problemen en angst voor testen
Gepest zijn
Ernstige ziektes

Hypnose voor senioren
Hypnose bij dementie
Wat kunnen senioren zelf doen met hypnose
Palliatieve zorg

Andere toepassingen van hypnose
Sport hypnose
Forensische hypnose
Verloren objecten en herinneringen
Beauty
Charisma

Een korte geschiedenis van hypnose
Franz Anton Mesmer
Baron D’Henin de Cuvillers
James Braid
Auguste Ambroise Liébeault
Hippolyte Bernheim
James Esdaile
Sigmund Freud
Dave Elman
Milton Erickson
Ernest Hilgard
Gerald Kein

Hypnose technieken
Regressie naar de oorzaak
Vorig leven regressie
Light Body techniek
Ultra height hypnose
Hypno-waving
Ines Simpson protocol
Parts therapie

Testimonials
Leren pijn verwijderen voor een medische behandeling
Een kind helpen om van boosheid af te komen
Angst om te vliegen
Trauma verwerking
Oplossen van mentale en fysieke problemen
Naar de tandarts gaan zonder angst

Bronnen

Over de auteurs

Over het boek
toelichtingWe staan nog maar aan het begin als het gaat om het begrijpen van het enorme potentieel van hypnose. Vast staat wel dat er vrijwel geen gebied is waar hypnose geen positieve rol zou kunnen spelen. Het levert een bewezen waardevolle bijdrage aan onder meer mentale en fysieke gezondheid, opvoeding, veiligheid, sport en management.

‘Hypnose de sleutel tot eigen kracht’ helpt mensen de helende kracht van hypnose te ontdekken en omarmen. Het boek is niet alleen bijzonder leerzaam en informatief, maar geeft de lezer nieuwe inzichten in hoe hij mentale en fysieke problemen kan oplossen met hypnose of hypnotherapie. Het brengt de lezer verder in het begrijpen van de werking van ons brein en bewustzijn en de talloze toepassingen van hypnose.

Dit boek biedt het meest actuele overzicht van behandelingen met hypnotherapie en licht in zeer helderde taal toe hoe hypnose werkt. Tegelijkertijd rekenen de auteurs voor eens en altijd af met de misvattingen over hypnose, voornamelijk veroorzaakt door films en hypnoseshows.

Er zijn veel innovatieve, moderne technieken binnen de hypnose. Zolang er onderzoek wordt gedaan, blijven de technieken zich ontwikkelen. Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat hypnose en hypnotherapie kostenbesparend zijn in de medische context. Hypnose is effectief in het verminderen van pijn tijdens operaties of bij de tandarts. De wetenschappelijke literatuur toont positieve resultaten aan in de psychologie als het gaat om het loslaten van angsten en fobieën en behandelen van depressie en burn-out. Het boek gaat in op deze en tal van andere wetenschappelijke onderzoeken over hypnose.

Het deel waarin hypnose wordt bekeken vanuit de kwantumfysica geeft dit boek extra diepgang. Volgens de kwantumfysica bestaan atomen slechts voor 0,00001% uit wat we materie noemen. De overige 99,99999% is intelligente leegte, die we zouden kunnen beschouwen als ons bewustzijn. Wat als onderzoekers zich eens meer zouden richten op deze 99,9999%?

Ook interessant is de uitleg over hoe het normale bewustzijn ten opzichte van het onderbewustzijn functioneert, vanuit het oogpunt van hypnose.
Lees meer over emoties en waarom die zo belangrijk zijn. Door de neuroplasticiteit van onze hersenen aan te spreken draagt hypnose bij aan het oplossen van depressie, burn-out en andere mentale problemen. Juist die veerkracht van onze hersenen maakt dat hypnose zo snel en effectief werkt.

Het aantal toepassingen van hypnose en hypnotherapie is omvangrijk. De auteurs leggen uit hoe zelfhypnose helpt stress te verminderen of op te lossen. Hypnose werkt bij het aanpakken van eetproblemen, stoppen met roken, slaapproblemen, angsten en fobieën en tal van andere problemen.

Een vrij recente ontwikkeling is die van het inzetten van hypnose in ziekenhuizen. Een van de meest opzienbarende toepassingen is die van het wegnemen van pijn. Er zijn al ziekenhuizen in Europa en elders in de wereld die hypnose gebruiken als natuurlijke anesthesie bij operaties. Hypnose kan daarnaast behulpzaam zijn bij vruchtbaarheidsproblemen, zwangerschap en bevalling, eerste hulp en migraine. De auteurs bespreken hoe hypnose belangrijke ondersteuning geeft bij pijnklachten, stressklachten van ernstige ziekten zoals kanker.

Met de hoofdstukken gewijd aan hypnose voor kinderen en voor ouderen tonen de auteurs hun expertise en toewijding voor hun vak. Ze beschrijven problemen zoals bedplassen, gevoelige kinderen, drukke kinderen (ADHD), gepest worden, ouderen met dementie en palliatieve zorg.

Zeer lezenswaardig is de geschiedenis van hypnose, die wordt beschreven aan de hand van een aantal belangrijke personen in het vakgebied, waaronder James Braid, Sigmund Freud, Dave Elman, Milton Erickson, Ernest Hilgard en Gerald Kein.

Het boek besluit met een aantal getuigenissen van cliënten.

Voor wie is dit boek?
Dit boek is een aanrader voor iedereen die meer wil weten over hoe hypnose en hypnotherapie kan helpen om mentale en fysieke problemen op te lossen. Voor hypnotherapeuten en andere professionals is het een handig naslagwerk voor toepassingsmogelijkheden en wetenschappelijk onderzoek.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.