From farm to fork in the Netherlands

van boer tot bord in alle 12 provincies

Nico Dingemans

gebonden: € 30.95: GRATIS verzending! (NL)
ISBN: 9789082564266, geïllustreerd, 248 blz., April 2017
Formaat: 30.8 (h) x 25.0 (b) x 2.5 (d) cm. Gewicht: 1707 gram.

Uitgever: Hospitality in Health

bewerkt door: Bianca Spierenburg

fotografie: Jan Bartelsman

beschrijving

Een opvallend culiboek met 248 pagina's culinaire inspiratie voor iedereen die van Holland houdt, samengesteld door Nico Dingemans. Met (h)eerlijke Dutch Dishes uit alle 12 provincies van ruim 24 Nederlandse (sterren)chefs. Inclusief recepten voor thuis en gezonde streekproducten van oer-Hollandse bodem: van Limburg tot de Wadden, en van Amsterdam tot Twente. Met prachtige foodfotografie van Jan Bartelsman en speciale hoofdstukken over Nederland Waterland, Holland International en Health Cuisine.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

inhoudsopgaveCULINAIR NEDERLAND (inleiding)
Bestemming Nederland, p.12-15
Nederlandse Wijnen, p.16–19
Historie & Eetcultuur, p.20–23
RIJKS®, p.24-37

DE 12 PROVINCIES
Friesland, Arjan Bisschop,
Landgoed Lauswolt, p.38-49

Groningen, Wicher Werk,
Korensant Verhildersum, p.50-59

Drenthe, Jarno Eggen,
De Groene Lantaarn, p.60-69

Flevoland, Gerhard Flantua,
Flantuas, p.70-79

Overijssel, Landhuishotel
De Bloemenbeek, p.82–95

Gelderland, Alfred Brouwer,
De Cantharel, p.96-109

Utrecht, Wilco Berends,
De Nederlanden, p.110-121

Noord-Holland, Jonathan Zandbergen,
Merlet, p.122-135

Zuid-Holland, Erik van Loo,
Parkheuvel, p.136-151

Zeeland, Edwin Vinke,
De Kromme Watergang, p.152-163

Noord-Brabant, Dick Middelweerd,
De Treeswijkhoeve, p.164-175

Limburg, Vijf chefs van de
Oostwegel Collection, p.176-191

DRIE BIJZONDERE HOOFDSTUKKEN

Nederland Waterland p.192-205
- De Waddeneilanden, Jef Schuur
- Zeewaar, de 1ste zeewierboerderij
- De legende van Kaatje

Holland International p.206-217
- Invloeden uit Indonesië
(Eduard Roesdi)
- Invloeden uit Suriname
(Soenil Bahadoer)
- Invloeden uit China
(Xiao Han Ji)

Health Cuisine p.218-237
- Bodemgezondheid, Vork en Mes
- Eten met de Seizoenen, Asperges
- Eten van Dichtbij, Kromme Dissel

Colofon p.244–247
recensie citaat"Nu bevat tegenwoordig elk kookboek mooie foto's, maar From Farm to Fork is een nieuwe overtreffende trap. Het resultaat is prachtig; het lijkt wel alsof je het eten kunt aanraken."

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: