Het gedwongen onderwijs voorbij

een pleidooi voor het realiseren van de rechten van het kind binnen het onderwijs

Peter Hartkamp

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Het gedwongen onderwijs voorbij

paperback/ gebrocheerd: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789082564105, geïllustreerd, 144 blz., June 2016
Formaat: 21.5 (h) x 13.5 (b) x 1.4 (d) cm. Gewicht: 219 gram.

Uitgever: Quantum Company

redactie: Anne Marie Smetsers

bewerkt door: Christel Hartkamp-Bakker

illustrator: Liselotte Hartkamp

beschrijving

"Binnen het huidige onderwijssysteem zijn de problemen van structurele aard. Er ligt niet alleen druk op het systeem zelf, maar ook op de docenten en leerlingen. De focus ligt niet langer op degene die binnen het onderwijs centraal moet staan; de leerling zelf met de individuele behoeftes.

Wanneer het systeem centraal staat in plaats van de leerling, is de betekenis van onderwijs niet meer passend. Er is dan sprake van dwang en drang om het systeem krampachtig in stand te houden, zonder te beseffen dat dit juist niet de kern is van het onderwijs.

In het gedwongen onderwijs voorbij laat Peter Hartkamp niet alleen zien tot wat voor dramatische effecten dit leidt. Er wordt ook inzichtelijk gemaakt dat het huidige onderwijssysteem is gebaseerd op een aantal onjuiste aannames die de kaders van het systeem vormen. Het loslaten van deze aannames en het afbreken van de kaders, is het begin van een radicale systeemverandering in het onderwijs. Het boek eindigt met een aantal bestaande voorbeelden van hoe het gekantelde onderwijs eruit kan zien. Centraal hierin staat het respect voor kinderen als volwaardige mensen, door ook binnen het onderwijs de rechten van het kind te realiseren".

Prof.dr.ir. Jan Rotmans

Meer informatie over het boek op http://www.hetgedwongenonderwijsvoorbij.nl

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.