Denk na over wereldbevolking en klimaatverandering

Chris Hooijkaas

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Denk na over wereldbevolking en klimaatverandering

paperback/ gebrocheerd: € 22.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789082555318, geïllustreerd, 256 blz., February 2019 UITVERKOCHT!

Uitgever: Hooijkaas books

beschrijving

Wat krijg je als je metingen
en gezond verstand combineert? Inzichten over wereldbevolking en klimaat. Maar ook vragen. Vragen waar je over moet nadenken.

Nadenken kan verschil maken
De bevolkingsexplosie is in volle gang. In 30 jaar verdubbelt het aantal Afrikanen. Dorpen worden steden met 40.000.000 inwoners met gebrek aan water en eten. Hoe staan wij tegenover de gevolgen? Honger, migratie, ziekte en conflicten.

Het klimaat verandert. Hoe erg is dat? Kan de politiek de natuur bedwingen? Hebben maatregelen in Nederland en de EU wel effect? Moeten we onze aandacht niet verleggen naar de gevolgen zoals de zeespiegelstijging?

De Club van Rome waarschuwde 50 jaar geleden dat er grenzen zijn aan de groei. Daar gaan we de komende jaren overheen. Wat nu? Dit boek lost dat niet even op, maar het geeft metingen, logische verbanden en extrapolaties. Wat kunnen we verwachten? Dit zijn wereldproblemen en niet alleen Nederlandse kwesties. Soms zijn feiten en ontwikkelingen verbazingwekkend. Dit boek helpt om verder te denken en niet klakkeloos aan te nemen wat er gezegd wordt.

Chris Hooijkaas is altijd internationaal bezig geweest. Kritisch denken werd hem met de paplepel ingegoten. Al twintig jaar geeft hij advies over grote projecten op basis van gezond verstand. Deze ervaring gebruikt hij hier voor de analyse van de huidige ontwikkelingen.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.