Het mooiste woord is herinnering

verhalen over mantelzorg en dementie

Pieter Webeling; Frénk van der Linden

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Het mooiste woord is herinnering

paperback/ gebrocheerd: € 20.45: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789082547306, geïllustreerd, 160 blz., September 2016 UITVERKOCHT!

Uitgever: VUmc Alzheimercentrum

redactie: Philip Scheltens; Jan Hol

beschrijving

Een plastic emmer op een gaspit. Schoenen in de koelkast. Linksaf slaan op de rotonde. Wie verdwaalt in het doolhof van de dementie, verliest het contact met de wereld en zichzelf. De persoonlijkheid van de patiënt lost langzaam op. Het is een ziekteproces dat mantelzorgers onder grote druk zet. Hoe beleven zij de ontwrichtende problemen rond hun familielid, vriend of geliefde? Op welke wijze gaan ze er in de praktijk mee om? Wat biedt troost, steun, verlossing?

Linda de Mol. Co Adriaanse. Mirjam Bax. Maarten en Winnie van Rossem. Freek de Jonge. Marion Bloem. Gerda Havertong. Michel van Dousselaere en Irma Wijsman. Gerda Havertong. Alexander Rinnooy Kan. Ron Blaauw. Fatos Ipek-Demir en Hülya Cigdem. Maar ook: minister Edith Schippers (VVD) en staatssecretaris Martin van Rijn (PvdA).

Allen hebben de ziekte van Alzheimer van dichtbij leren kennen. In dit boek steken zij met verhalen over eigen ervaringen talloze andere mantelzorgers een hart onder de riem. Onbevangen spreken zij over hun inzichten en gevoelens, hun momenten van onmacht, ontroering, pijn, hilariteit en loutering.

Met fotografie van Linelle Deunk

5 euro van elk verkocht exemplaar van 'Herinnering is het mooiste woord' gaat naar medisch onderzoek tegen Alzheimer.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.