Job en het persoonlijke lijden

Koert Koster

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Job en het persoonlijke lijden

paperback/ gebrocheerd: € 17.95

ISBN: 9789082546187, 250 blz., September 2019
Formaat: 21.5 (h) x 14.0 (b) x 2.0 (d) cm. Gewicht: 358 gram.

Uitgever: Triple Boeken

beschrijving

‘We zijn allemaal gewond, maar sommigen zijn meer gewond dan anderen.’

Dit boek gaat over Job. Maar het gaat ook over jou en mij. Vroeg of laat komen we allemaal in aanraking met persoonlijk lijden. In dit boek wordt dit lijden gethematiseerd aan de hand van het Bijbelboek Job. Job was iemand die onnoemlijk veel geleden heeft. Hij kreeg te maken met ziekte, dood, grote verliezen en het niet-begrepen worden door vrienden en familie. Jobs lijden was zowel psychisch, lichamelijk, geestelijk als sociaal. Deze vier vormen van lijden komen ook in dit boek aan de orde.

Koert Koster verstaat de kunst om theologische diepgang en reflectie op het lijden te combineren met voorbeelden uit het alledaagse leven. Hij schuwt daarbij niet om zijn persoonlijk lijden te benoemen en zich kwetsbaar op te stellen. Zo houdt hij de lezer een spiegel voor. In de hoop dat anderen daardoor een weg vinden om met hun eigen lijden om te gaan.

Koert Koster (Hoogeveen, 1973) studeerde theologie en filosofie aan de Vrije Universiteit en de Universiteit van Amsterdam. Hij is getrouwd met Marleen. Samen hebben ze een zoon Jens. Ze wonen in Giessenburg. Koert schreef diverse theologisch-pastorale boeken. www.koertkoster.nl.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.