Fifty Up

Holland Popfestival 1970-2020

Monique Montanus; Anne Elzinga; Ben Klumpers

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Fifty Up

gebonden: € 99.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789082535150, geïllustreerd, October 2020

Uitgever: Hollandpopfestival.nl

beschrijving

In juni 2020 is het 50 jaar geleden dat het Holland Pop Festival in het Kralingse Bos plaatsvond.
In 1970 was dit een ongekend evenement. Het was het eerste meerdaagse openluchtfestival op Europese bodem. Bijna 100.000 mensen luisterden drie dagen lang in een sfeer van love, peace and happiness naar bands als Santana, Jefferson Airplane en Pink Floyd.
Het Holland Pop Festival was een groot feest. Het was tevens het moment waarop het Nederlandse gedoogbeleid tot bloei kwam. Onder wakend oog van agenten in burger en gezondsheidszorg werd er volop geblowd en gebruikt.
Unieke verzamelbox

Over het festival, dat ook bekend staat als Kralingen 1970, Stamping Ground (de naam van de documentaire) of het Woodstock van Europa, zijn vele artikelen en enkele boeken gepubliceerd. Er werden LP’s uitgebracht, er zijn films gemaakt en tentoonstellingen georganiseerd.
Om het 50-jarig bestaan te vieren brengen we een memorabel boek uit, waarin bezoekers van toen vertellen hoe het was om erbij te zijn. Het wordt een unieke verzamelbox, compleet met een geremasterde uitgave van de 3 bootleg LP’s, een unieke elpee van het optreden van Pink Floyd en enkele mooie souvenirs.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.