I Tjing van Nu

Gerben Hellinga

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
I Tjing van Nu

gebonden: € 43.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789082519808, geïllustreerd, 298 blz.,
Formaat: 23.6 (h) x 15.7 (b) x 2.2 (d) cm. Gewicht: 627 gram.

Uitgever: Vital Spaces

illustrator: Jinny Thielsch

beschrijving

De I Tjing van Nu is een nieuwe versie van het oude orakel, hedendaags maar toch diep verankerd in de klassieke I Tjing traditie. De schrijver Gerben Hellinga, die zich hiermee sinds 1972 bezighoudt, ziet de I Tjing als een praktisch instrument waarmee mensen hun leven kunnen veranderen. Maar vertalingen zijn vaak moeilijk te begrijpen door het gebruik van archaïsche woorden en obscure begrippen. Hellinga zocht naar een verwoording die zonder uitleg intuïtief en associatief begrepen kan worden.
In zijn vrijmoedige maar glasheldere bewerking zijn de oude teksten zo toegankelijk dat iedereen er meteen mee aan de slag kan gaan. Deze benadering is ideaal voor wie met de I Tjing begint, maar ook kenners zullen hier onverwachte, verbluffende ontdekkingen doen.

Gerben Hellinga (1937, schreef toneelstukken, thrillers, films, TV-stukken en was jarenlang toneelrecensent voor het opinieblad Vrij Nederland. Ook schreef hij de Thebaanse Kalender, een kosmische ordening uit de Oudheid. (www.thebaansekalender.nl). In zijn autobiografische boek Wintervlinder, doet hij verslag van zijn paranormale ervaringen. (Nu weer te verkrijgen).

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.