Heel de dokter

leven en werken met zin

Angèle van de Ven; Lodewijk Schmit Jongbloed

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Heel de dokter

paperback/ gebrocheerd: € 14.95

ISBN: 9789082518702, geïllustreerd, 104 blz., April 2016
Formaat: 16.2 (h) x 12.1 (b) x 0.8 (d) cm. Gewicht: 159 gram.

Uitgever: Schmit Jongbloed Advies

beschrijving

'HEEL de dokter' is een inspirerend, onorthodox boek voor medici van alle leeftijden en specialisaties die hun zin in het werk willen (her)vinden, behouden of versterken.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Angèle van de Ven (1969) is een ervaren trainer/coach voor medische professionals en hun teams. Ze studeerde bedrijfscommunicatie- en opleidingen aan de Radboud Universiteit Nijmegen vanuit haar interesse voor ‘een leven lang leren’. Sinds 2000 werkt zij als onafhankelijke trainer en procesbegeleider vanuit haar eigen bureau. Haar aandachtsgebieden zijn kwaliteitsverbetering, effectieve communicatie, samenwerking en professioneel functioneren in de gezondheidszorg. Zij richt zich op individuen, teams of de organisatie als geheel en werkt waar nodig samen met zelfstandige professionals uit haar netwerk: (huis)artsen, trainers, acteurs, coaches, wetenschappers, grafisch vormgevers en auteurs.
Zij verbindt graag wat mens en werk raakt. Voor de Voortgezette Opleiding tot Huisarts (VOHA) in Nijmegen geeft zij regelmatig de meerdaagse training ‘Persoon en Beroep’ voor eerstejaars huisartsen-in-opleiding gericht op de ontwikkeling van professionele reflectie- en begeleidingsvaardigheden.
Sinds 2010 organiseert Angèle met ‘Zin in Huisartsenzorg’ verdiepende nascholing en (inter)visiebijeenkomsten op inspirerende lokaties. Daarbij ligt de focus op de professionele ontwikkeling van huisartsen op het snijvlak van persoon en beroep. Jaarlijks staat in mei en oktober een bijzondere nascholingscursus op de Griekse Peloponnesos op het programma (www.zininhuisartsenzorg.nl).
Als blogger levert zij een bijdrage aan de community Compassion for Care (www.compassionforcare.nl), om daarmee de aandacht voor persoonlijk leiderschap, behoud van passie, compassie en zelfcompassie in de zorg te verstevigen.
Angèle combineert haar gedegen theoretische kennis over hoe volwassenen leren met een goed ontwikkelde intuïtie. Die combinatie helpt artsen om (verouderde) kennis, aannames en gedachten te herkaderen of overboord te gooien, zodat er ruimte ontstaat voor iets nieuws. Inspiratie haalt Angèle uit de verhalen die artsen met haar delen over hoe zij met zin aan het werk zijn. Met 'HEEL de dokter' brengt Angèle haar praktische kennis en inzichten hierover onder woorden en in beeld.
www.heeldedokter.nl

Angèle van de Ven leeft, woont en werkt in Nederland en Griekenland.

Lees meer over Angèle’s werk
www.angelevandeven.nl


Lodewijk Schmit Jongbloed (1956) is arts, bedrijfskundige, (team)coach
Gepromoveerd op ‘Arbeidstevredenheid onder artsen’.

zijn verwondering:
is de huidige generatie artsen echt meer ontevreden over het werk dan de vorige? Als dat zo is: wat kunnen zij zelf doen om dit te voorkomen of veranderen?

hij ziet:
dat de omgeving van artsen snel verandert: meer taken, minder handelingsvrijheid. Dat maakt reflectie op je werk en eigen functioneren noodzakelijk. Niet alle artsen hebben dat in hun opleiding geleerd. Ook kost het (schaarse) tijd en energie. Toch is het nodig. Met ‘HEEL de dokter’ biedt Lodewijk artsen een handreiking vragen te stellen die kunnen helpen om als arts én mens tevreden te zijn, worden en blijven.

Lees over Lodewijk’s werk: www.schmitjongbloedadvies.nl
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.