Geboren uit een roos

Tineke Aarts

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Geboren uit een roos

paperback/ gebrocheerd: € 14.95

ISBN: 9789082516425, geïllustreerd, 324 blz., September 2017
Formaat: 22.0 (h) x 14.0 (b) x 2.7 (d) cm. Gewicht: 452 gram.

Uitgever: Lemontree Books

serienaam/reeks: Bonave Trilogie

redactie: Ingrid Meurs; Anneleen Siebelink

illustrator: Alice Freytet

trefwoorden: kroniek, wijnbouw, gastronomie, geschiedenis

beschrijving

In 1992, twaalf jaar nadat Juliette Bonave haar intrek in de verlaten wijnboerderij van haar familie heeft genomen, wordt het domein opnieuw door tegenslagen getroffen. Juliette is vastbesloten het tij te keren en werkt aan een bijzondere wijn die de impasse moet doorbreken: de Bonave Passion. De wijn krijgt onverwachte eigenschappen toegedicht en bijna magische krachten.
Het hele gehucht ademt echter nog het verleden en dat laat dochter Virginie niet onberoerd. Ondanks de zorgen over haar dochters psychische gesteldheid, is Juliette genoodzaakt naar Parijs te reizen om haar toekomst veilig te stellen. Dan spelen allerlei oude krachten weer genadeloos op.

Geboren uit een roos is een sfeervolle pageturner vol onvergetelijke personages en oude legendes. In deze boeiende roman vallen heden en verleden weer naadloos samen; nu met de generatie die leefde tijdens de Tweede Wereldoorlog onder het Vichy-regime.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Leven met een baas, 2000
Familiebezit, 2004 en herdruk 2016
Marguerite, 2016
Geboren uit een roos, 2017
toelichtingIn 1992 zet Juliette Bonave alles op alles om het tij voor haar domein te keren met een bijzondere wijn: de Bonave Passion. Als deze wijn lijkt te slagen, verdwijnt ineens haar dochter Virginie en speelt het oude verleden weer op. Een sfeervolle pageturner over het leven in de huidige tijd met personages, even boeiend en karaktervol als Juliettes wijn. Historische familiekroniek over zeven generaties vrouwen, voor altijd met elkaar verbonden.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.