Marguerite

Tineke Aarts

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Marguerite

paperback/ gebrocheerd: € 14.95

ISBN: 9789082516418, geïllustreerd, 240 blz., June 2016
Formaat: 22.1 (h) x 14.1 (b) x 2.4 (d) cm. Gewicht: 394 gram.

Uitgever: Lemontree Books

serienaam/reeks: Bonave Trilogie

trefwoorden: kroniek, geschiedenis, kraambed, abortus

beschrijving

De zeventienjarige Marguerite reist met haar vader naar de Franse Cahors om te helpen bij de wijnoogst. Daar wordt ze voorgesteld aan Clément Bonave, en onverwacht bloeit er een gepassioneerde relatie tussen hen op. Hoewel Marguerite aarzelt zich te binden, accepteert ze zijn aanzoek en bouwt een leven op in Frankrijk. Ze wordt kraamvrouw en helpt de dorpelingen met hun problemen. Door haar werk realiseert ze zich hoeveel gevaren er met het kraambed verbonden zijn, en dat besef brengt haar in strijd met de conventies. Dan treft een groot drama het gehucht van de Bonaves. De curé grijpt zijn kans om de vrijzinnige Marguerite op haar plek te zetten, maar ze laat zich niet door hem de les lezen. Zodra ze merkt dat zij als vrouw niet over haar eigen leven en lichaam mag beslissen, wordt haar strijdlust alleen maar aangewakkerd. Uiteindelijk staat ze echter alleen en tegenover haar familie en de plaatselijke tradities.

Marguerite is een weergaloze roman over het lot van jonge vrouwen in de negentiende eeuw. Het sfeervolle verhaal maakt deel uit van een familiekroniek die zich afspeelt in de schitterende wijngaarden van de Franse Cahors. De roman Marguerite verhaalt over de voorouders van Juliette Bonave, de hoofdpersoon uit het eerste boek Familiebezit.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Leven met een baas, 2000
Familiebezit, 2004 en herdruk 2016
Marguerite, 2016
Geboren uit een roos, 2017
toelichtingWeergaloze roman over het lot van een sociaal bewogen vrouw die alom op handen gedragen werd, maar niets over haar lot te zeggen had. Een ruime eeuw later horen haar achterkleinkinderen nog over haar praten. Historische familiekroniek.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.