Kasseien

John van Ierland

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Kasseien

paperback/ gebrocheerd: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789082516326, 384 blz., March 2018
Formaat: 23.0 (h) x 14.8 (b) x 3.1 (d) cm. Gewicht: 556 gram.

Uitgever: Woordmagie

redactie: Marlies Lacroix

beschrijving

Kasseien 978.90.8251.632.6

Het verhaal:
Freek Mulder, een Jordanese schelm die in de jaren zestig aan de armoede wil ontsnappen, ondervindt in zijn zoektocht naar een beter bestaan dat diefstal alleen maar tot drama leidt.
Hij betert zijn leven en gaat aan de slag als stratenmaker, als specialist in het leggen van kasseien. Voor even is er rust, maar het zekere bestaan begint hem te benauwen en hij kiest voor de onvoorspelbare vrijheid van zijn fiets.
In België ontmoet hij Charlotte, zij wordt zijn geheime liefde en gids in zijn nieuwe leven dat hem begint toe te lachen.
Hij begint naam te maken als renner van klassiekers maar echt doorbreken doet hij niet, omdat hij weigert mee te doen aan de befaamde Noord-Franse rit over kasseien.

De roman 'Kasseien' wordt gevormd door het maken van keuzes. Freek moet kiezen tussen het ontsnappen aan de armoede of blijven in zijn geliefde Jordaan.
Hij moet kiezen tussen vrijheid en zekerheid, tussen simpel en veeleisend, tussen liefde en vriendschap, opgeven en doorgaan, het leven en de dood. Het is als een keuze tussen asfalt en kasseien.

Het boek is een ode aan 'ome' Willem Bustraan van het roemruchte Amsterdamse fietsenmerk RIH en aan de Jordanese renner Henny Marinus. Tevens zijn anderen als Gerrie Knetemann, Jacques Hanegraaf en Roger de Vlaeminck inspiratiebronnen geweest voor het verhaal. Kasseien geeft een inkijk in de Amsterdamse wereld van de jaren zestig, waarin straatjochies een beter bestaan willen opbouwen. Twee jongens, Mark en Twan, is dat niet gelukt, aan hen draag ik het boek op.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.