Spel van troost

Robert Vacher

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Spel van troost

paperback/ gebrocheerd: € 20.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789082501148, February 2018 UITVERKOCHT!

Uitgever: Aldus Boek Compagnie

beschrijving

Spel van troost is een reisboek, de titel is ontleend aan een ritueel in een dorp aan het Posomeer in Sulawesi Tengah. Vrienden en familie zijn in een kring bijeen rond een opgebaarde dode en zijn onderling verbonden met een dunne draad. Ze schuiven langs de draad een ring naar elkaar door en iemand buiten de kring raadt wie de ring in zijn hand heeft, terwijl de hele nacht door het lied Djondjo Awa gezongen wordt; de ziel van de dode gaat op reis en wordt door het gezang begeleid tot aan de rivier die de scheiding vormt tussen het aardse bestaan en het leven in het land van de voorouders.
De inspiratie om te reizen vindt de vertellende hoofdpersoon in de mysterieuze Kai Deville met wie hij enige tijd optrekt, waarna ieder zijns weegs gaat. Kai is een zwerver pur sang die al vanaf zijn jeugd zonder vaste verblijfplaats over de aardbol zwerft, hier en daar in de gevangenis belandt, korte vriendschappen sluit en verder trekt.
De verteller gaat op zoek naar Kais wortels, waardoor een vertelling ontstaat die als een Aziatische variant gezien kan worden van Kerouacs On The Road.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.