eXXit

Ugo Janssens

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
eXXit

paperback/ gebrocheerd: € 18.00

ISBN: 9789082495867, 128 blz., June 2019
Formaat: 21.3 (h) x 15.2 (b) x 1.7 (d) cm. Gewicht: 205 gram.

Uitgever: Uitgeverij Gandaboeken

trefwoorden: transgender gender homoseksualiteit travestieën

beschrijving

Philippe Charlier, kaderlid van een cosmeticabedrijf op de Place de Vendôme in Parijs begrijpt niet waarom zijn vrouw hem verliet. Wanneer blijkt dat alle vrouwen zonder tastbare reden verdwenen, kantelt zijn, de wereld. De status van heterogenen brokkelt af. Homeseksuelen, transgenders en travestieten bepalen voortaan de normen en waarden van de samenleving. Philip Charlier wordt geconfronteerd met eenzaamheid, onbegrip, wanhoop, verkeert als hetero in de verdrukking. Zijn zekerheden zijn kunstmatig, de toekomst onbestaand, onbekend tot …
-------------
Janssens vertelt in overwegend korte dialogen en vooral heel toegankelijke taal een boeiend, aan sciencefiction grenzend verhaal, dat eigenlijk over diepe, genegeerde eenzaamheid gaat.
Mr. J.J. Groen - NBD Biblion

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Ugo Janssens is een veelzijdig Vlaams auteur van internationale fictie en non-fictiebestsellers. Tot zijn bekendste titels behoren De Oude Belgen, De vrouw met de luifelhoed, Vrouwen - van godin tot slavin, Tinne - tamboer van Napoleon (in co-auteurschap met Marc De Bel), ‘Heksenhoer, sterf!’ en Het leugenboek. Voor zijn oeuvre werd hij bekroond met onder meer het ereburgerschap van de gemeente Vielsalm en de Lion francoutprijs.toelichtingPhilippe Charlier, kaderlid van een cosmeticabedrijf op de Place Vendôme in Parijs begrijpt niet waarom zijn vrouw hem verliet. Wanneer blijkt dat alle vrouwen zonder tastbare reden verdwenen, kantelt zijn, de wereld. De status van heteroseksuelen brokkelt af. Homoseksuelen, transgenders en travestieën bepalen voortaan de normen en waarden van de samenleving. Philip Charlier wordt geconfronteerd met eenzaamheid, onbegrip, wanhoop, verkeert als hetero in de verdrukking. Zijn zekerheden zijn kunstmatig, de toekomst onbestaand, onbekend tot …
------
Het boek leest als een trein, beter gezegd als een raket! De korte hoofdstukken maken het een heerlijk leesbaar boek.
De duidelijk beschreven karakters komen tot leven als personages uit een film. Dit wordt versterkt door de sterke dialogen waardoor het lijkt alsof je er zelf bij bent.
Mieke Schepens - Graag Gelezen
------
Janssens vertelt in overwegend korte dialogen en vooral heel toegankelijke taal een boeiend, aan sciencefiction grenzend verhaal, dat eigenlijk over diepe, genegeerde eenzaamheid gaat.
Mr. J.J. Groen - NBD Biblion Nederland
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.