De Bende van Bandy Bel

In lockdown

Metje Blaak

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De Bende van Bandy Bel

paperback/ gebrocheerd: € 15.00

ISBN: 9789082486506, 140 blz., March 2021
Formaat: 20.1 (h) x 12.4 (b) x 0.8 (d) cm. Gewicht: 105 gram.

Uitgever: uitgeverij Ocelot

bewerkt door: Fenna Westerdiep

illustrator: Rowdy Kievietsbosch

redactie: Belinda Blaak; Clasiena Douma

beschrijving

De Bende van Bandy Bel

Een vriendinnengroep van vier meisjes worden op de middelbare school al snel de bende van Bandy Bel genoemd. Bandy Bel is de aanvoerster. Zij wordt beschreven als een mengeling van een bandiet en Pietje Bel.
In hun bende outfit oogt de groep zeer gevaarlijk. Ze laten Fatima onderduiken omdat ze moeilijkheden heeft met haar ouders. Dan bestaat de groep tijdelijk uit drie meiden .Maar sneller dan ze denken worden ze herenigd en zijn ze weer compleet.
Begin 2020 waait er een gevaarlijk virus over het land. De laatste schooldag voor ze in Lock down gaan begint een bijna niet te beschrijven avontuur. Ongemerkt worden ze meegezogen in het verleden van de ouders van Ingeborg en Bandy.
Clementine, de lieve lerares geschiedenis, begeeft zich door liefde in een gevaarlijk milieu en wordt ontvoerd. Doordat de bende van Bandy Bel juf Clementine te hulp willen schieten moeten zij onderduiken. Een groep criminelen is naar hen op zoek. Ze duiken uiteindelijk onder bij Tante Loes waar Fatima ook een tijdje in het tuinhuisje heeft gebivakkeerd. In dat nette burgerlijke huis doen ze ontdekkingen die door de buitenwereld nooit zouden zijn opgemerkt.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.