Zitten als een berg, stromen als een rivier

Zen notities voor onderweg

Willem Scheepers

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Zitten als een berg, stromen als een rivier

paperback/ gebrocheerd: € 14.95

ISBN: 9789082482409, 179 blz., December 2015
Formaat: 21.3 (h) x 15.0 (b) x 1.9 (d) cm. Gewicht: 370 gram.

Uitgever: Zentrum

redactie: Titus van den Hurk

beschrijving

De teksten in dit boek gaan over de betekenis en werking van zen in ons dagelijkse leven, over een ander, vrijer perspectief op ons leven en een innerlijke houding om alles wat je tegenkomt werkelijk te zien als jóuw leven.
In de beoefening van zen zie je op enig moment dat het niet zozeer gaat over meer controle en grip op je leven, maar juist over het opgeven ervan. Dit leven is een mysterie en de ogenschijnlijk vaste grond onder je bestaan blijkt minder solide en veel opener dan gedacht of soms gehoopt.
Zen is die ongrijpbaarheid zien, te leven en te waarderen als uitermate bevrijdend. Dat is makkelijk gezegd. Maar de praktijk laat zien dat een voortdurend jezelf hieraan herinneren, onontbeerlijk is. Dat is waar dit boek over gaat.

De auteur, Willem Scheepers (1953), leidt sinds 1995 Zentrum in Utrecht en geeft er, met andere leraren, al die tijd ook les. Hij heeft zijn trainingen gevolgd bij onder andere Thich Nhat Hanh, Genpo Roshi, Rients Ritskes en met Nico Tydemand, zijn huidige leraar met wie hij al zo'n 25 jaar 'werkt'. Ook is hij vader van twee dochters

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.