Scherpte en onscherpte: kijken, zien en waarnemen

landschapsfotografie met een macrolens

Edward Loomans

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Scherpte en onscherpte: kijken, zien en waarnemen

paperback/ gebrocheerd: € 16.00

ISBN: 9789082472905, geïllustreerd, 36 blz., March 2016
Formaat: 29.5 (h) x 21.1 (b) x 0.4 (d) cm. Gewicht: 194 gram.

Uitgever: Pumbo.nl B.V.

beschrijving

Het fotoboek "Scherpte en onscherpte: kijken, zien en waarnemen" is het eindresultaat van het Fotowerkplaatsproject van Edward Loomans. Het concept van het project was om door middel van een macrolens meerdere schepte-dieptelagen in landschapsfoto's te krijgen.

Omdat het menselijk oog altijd automatisch zoekt naar schepte, is door het gebruik van de macrolens het effect ontstaan, dat bij het kijken naar deze foto's, je blik automatisch over de foto gaat op zoek naar scherpte. Hierdoor zie je details die anders mogelijk onopgemerkt waren gebleven en de onscherpte roept de vraag op: wat bevindt zich daar?

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingHet fotoboek “Scherpte en onscherpte: kijken, zien en waarnemen” is het eindresultaat van het Fotowerkplaatsproject van Edward Loomans. Het concept van het project was om door middel van een macrolens meerdere schepte-dieptelagen in landschapsfoto’s te krijgen.

Omdat het menselijk oog altijd automatisch zoekt naar schepte, is door het gebruik van de macrolens het effect ontstaan, dat bij het kijken naar deze foto’s, je blik automatisch over de foto gaat op zoek naar scherpte. Hierdoor zie je details die anders mogelijk onopgemerkt waren gebleven en de onscherpte roept de vraag op: wat bevindt zich daar?

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.