Mijn stille kloosterleven

12 jaar als kluizenaarsnon

Miek Pot

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Mijn stille kloosterleven

paperback/ gebrocheerd: € 15.40

ISBN: 9789082466027, 136 blz., July 2016 UITVERKOCHT!

Uitgever: Uitgeverij Miek Pot

beschrijving

Wat gebeurt er met een moderne vrouw die ervoor kiest om als een kluizenaarsnon te leven? Miek Pot doet verslag van haar opmerkelijke zoektocht. Via de zusters Benedictinessen en moeder Theresa komt zij terecht bij de strengste kloosterorde. Twaalf jaar leeft zij als kartuizernon, in volledige stilte.

Al jong heeft Miek Pot (1960) een diep besef van de leegte en zinloosheid in haar bestaan. Terwijl ze intens deelneemt aan het studentenleven in Leiden en ogenschijnlijk plezier heeft, hongert haar ziel naar iets ondefinieerbaars. Als zij een paar dagen in een klooster studeert wordt zij gegrepen door de stilte. Haar innerlijke zoektocht begint en brengt haar in een nieuw kartuizerklooster. Ze maakt een spirituele reis, waarin mystiek en meditatie een grote rol spelen. Na haar uittreden brengt Miek Pot de gevonden wijsheid over op anderen door middel van retraites.

Mijn stille kloosterleven is een herziene versie van Naar het hart van mijn ziel, dat voor het eerst verscheen in 2007.

Miek Pot schreef ook: Doorkruist land; de contemplatieve weg (2014), Thuiskomen (2010), Hildegard's Godin (2009), de Grote Stilte (2008) en Naar het hart van mijn ziel (2007). In 2011 verscheen In der Stille hörst du dich Selbst (2011), de Duitse vertaling van Naar het hart van mijn ziel en de Grote Stilte.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.