Boerenprotesten

In vogelvlucht langs de protesten van 2019 & 2020

Mark Mensink

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Boerenprotesten

paperback/ gebrocheerd: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789082458398, geïllustreerd, 128 blz., December 2020
Formaat: 24.1 (h) x 17.2 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 424 gram.

Uitgever: BoerenDingen.NL

illustrator: Joey Van Riemsdijk

bewerkt door: Annemiek Meijer

redactie: Stef Bloo

beschrijving

De boerenprotesten in beeld en verhalen.
Boerenprotesten biedt een zoveel mogelijk chronologische terugblik op de demonstraties en sfeeracties van boeren, loonwerkers en hun diverse medestanders in zowel 2019 als 2020.
In de zomer van 2019 vernam Mark Mensink dat velen in de landbouw- en veeteeltsector één groot blok wilden vormen tegen ‘onrecht en onzin’ om daarmee buiten de gebaande paden te treden, iets waarvan hij vanaf het begin getuige is geweest. Deze agrarische tegenbeweging zorgde ervoor dat duizenden actievoerders gingen protesteren bij onder meer provinciehuizen, op het Binnenhof en het Malieveld in Den Haag, op het strand en vliegvelden. Ook werden distributiecentra voor supermarkten en snelwegen geblokkeerd.

Mensink verhaalt niet alleen vanuit eerste hand uit deze protest- en sfeeracties. Boerenleiders als Bart Kemp en Mark van den Oever komen uitgebreid aan het woord, alsmede anderen die een belangrijke rol hebben gespeeld of spontaan deelnamen en hieraan speciale herinneringen bewaren.

Dit boek geeft daarmee een unieke kijk achter de schermen; hoe de sfeer soms grimmig werd en dat de situatie voor deze sector uiteindelijk zelfs grotendeels normaliseerde, alhoewel er tot op heden geen totaal akkoord werd gesloten en het onbegrip bij agrariërs over bijvoorbeeld fosfaatrechten en grondgebondenheid onverminderd groot blijft.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.