Songs for the bookshelf

Stefaan Tubex

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Songs for the bookshelf

overig audio: € 22.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789082421903, geïllustreerd, 66 blz., September 2015 UITVERKOCHT!

Uitgever: Montale Media vzw

illustrator: Kevin Vanwonterghem

beschrijving

"Lang geleden of was het gisteren koesterde een man een droom. Eigenlijk was het de droom die met hem aan de haal ging. Ze had hem doelgericht uitgekozen en wou van geen wijken weten. Nog even wakkerde ze de illusie aan dat hij de touwtjes in handen had, maar dat bleek al snel ijdele hoop. Veel had hij niet in te brengen. Zo dwong ze hem tot een sprong in het onbekende. Hij kon er enkel zo mooi mogelijk mee aan de slag."

Het resultaat is 'Songs for the bookshelf' een Engelstalig singer-songwriter album uitgegeven in een boek met proza, poëzie, illustraties & songteksten.

De bijhorende cd is gemixt door John Wood, die in het verleden platen van Nick Drake, John Martyn en Sandy Denny opgenomen, gemixt en geproduced heeft.

Het project is gestart na de geboorte van zijn dochter, vier jaar terug. Het ging om een samenkomen van vele kleine fragmenten waarbij een klein idee vaak een nieuw in gang zette, tot meerdere ideeën samen één geheel begonnen te vormen. De muziek is steeds het startpunt geweest. Deze komt altijd met een soort spontane maar onsamenhangende woordenschat. Los daarvan zijn de teksten beetje bij beetje gegroeid, vaak tijdens wandelingen of pendeltrips. Sommige Nederlandse teksten zijn uiteindelijk Engelstalige songteksten geworden, terwijl andere geleid hebben tot het idee van een boek. Eigenlijk kan hij niet eens zo goed met woorden overweg. Hij raakt er soms moeilijk uit en struikelt er geregeld over. Toch vindt hij het fijn om met woorden net zoals bij muziek het ongrijpbare te vatten. Met de cd-uitgave in een boek met aandacht voor illustraties, liedteksten en akkoordenschema's wou hij dan ook een uniek muziek- en boekproject realiseren.

Tracklisting cd

# 01 Martha
# 02 A tree didn't give in
# 03 You dreamt me awake
# 04 Hidden in a haze of anger
# 05 Running in front or behind herself
# 06 A man wrote to forget what shouldn't be forgotten
# 07 Ambush
# 08 Remembering the arguing others forget
# 09 Pianosong #1
# 10 I will you, you know

Muzikanten
# Stefaan Tubex- akoestische gitaar, piano, mellotron & zang
# Nils De Caster - viool, pedal- en lapsteel, piano & mandoline
# Michiel Van Damme - elektrische gitaar, couscous & gefluit
# Yves Meersschaert - piano
# Lies Poignie - zang

Illustraties boek
# Kevin Vanwonterghem

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.