Kerken in het 'zaaltje'

75 jaar Nederlandse Hervormde (Gereformeerde) Evangelisatie en Vrije Hervormde Gemeente te Werkendam

Kees Vreeken

 
 

gebonden: € -1.00

ISBN: 9789082411300, geïllustreerd, 128 blz., October 2015 UITVERKOCHT!

Uitgever: ** automatisch toegevoegd **

beschrijving

Op 24 september 1939 vond in gebouw ‘Christelijke Belangen’ aan de Keizerstraat te Werkendam de eerste godsdienstoefening plaats van de Nederlandse Hervormde (Gereformeerde) Evangelisatie. Vanaf dat moment streden verontruste hervormden voor hervormd-gereformeerde prediking in de plaatselijke Nederlandse Hervormde Kerk. In 1948 viel deze groepering uiteen en ontstond de denominatie die nu Oud Gereformeerde Gemeente in Nederland heet.
Na de komst van een hervormd-gereformeerde predikant in de plaatselijke Hervormde Gemeente bleef de Evangelisatie bestaan en ging deze in 1971 verder als Vrije Hervormde Gemeente. In 2008 verkocht de gemeente het gebouw aan de Hersteld Hervormde Gemeente, een kerkelijke groepering die in 2004 was ontstaan vanuit… de plaatselijke Nederlandse Hervormde Kerk.
Dit boek is een verhaal over hervormden en vrijbuiters. Het beschrijft een deel van de Werkendamse (hervormde) kerkgeschiedenis en geeft ook een inkijkje in het reilen en zeilen van een vrije gemeente. De foto’s en de kaders maken het verhaal af. Hopelijk brengen ze niet alleen herinneringen in beeld maar ook gedachten in herinnering.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.