Supercrash

de filosofe en de tijdbom

Darryl Cunningham

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Supercrash

paperback/ gebrocheerd: € 21.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789082410709, geïllustreerd, 240 blz., October 2015
Formaat: 23.1 (h) x 16.2 (b) x 2.3 (d) cm. Gewicht: 654 gram.

Uitgever: Soul Food Comics

vertaald door: Guus van Sonsbeek; Sigge Stegeman

redactie: Marcel Brouwer; Sara Thedinga; Dolf Thedinga; Lindy Jense

beschrijving

Supercrash
de filosofe en de tijdbom

Dit opmerkelijke boek schetst een ontluisterend beeld van onze economische wereld en de crisis. In de welhaast sektarische beweging van filosofe Ayn Rand ontwikkelde haar protégé Alan Greenspan zijn vergaande ideeën over het vrije marktdenken, die uiteindelijk de wereld in rood zouden kleuren.

Lees over de schokkende praktijken die grote banken bijna ongemoeid konden uitbouwen en hoe ze telkens weer een grotere sukkel vonden die hun producten met ingebouwde tijdbom kochten.

De slotconclusie dat de politiek en de financiële sector twee handen op een buik zijn geworden en de vrije marktkrachten onbeheersbaar zijn geworden, wordt op een superieure wijze uitgewerkt. Hoed u alvast voor de volgende crisis.

Joris Luyendijk schreef een voorwoord voor dit boek. Hij zal tevens de promotie een handje helpen via Twitter en Facebook. Joris Luyendijk verkocht in Nederland en België afgelopen jaar bijna 200.000 boeken van 'Dit kan niet waar zijn'; een schokkende weergave van interviews met bankiers in opdracht van The Guardian

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.