50+ aan het werk

Marc Schabracq; Roos Schabracq

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
50+ aan het werk

paperback/ gebrocheerd: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789082403800, 194 blz., July 2015
Formaat: 20.2 (h) x 12.8 (b) x 2.1 (d) cm. Gewicht: 258 gram.

Uitgever: RTM / Human Factor Development

beschrijving

Waarom heeft geen enkele grote organisatie in Nederland een systematisch beleid voor hun oudere werknemers? Dit terwijl zo langzamerhand bijna de helft van hun medewerkers ouder dan 50 is. Deze medewerkers hebben het maar matig naar hun zin en organisaties zouden deze groep aanzienlijk effectiever kunnen inzetten. Problemen genoeg dus. Bovendien is al decennia duidelijk dat deze problemen voorlopig alleen nog maar groter zullen worden. Zo groot dat ze de bloei en zelfs het voortbestaan van organisaties in gevaar brengen, Oplossingen hiervoor zijn echter voorhanden. Waarom blijven die oplossingen dan ongebruikt? De doorslaggevende factor is hier dat oudere medewerkers en hun managers het moeilijk vinden goed te communiceren en een wezenlijke werkrelatie aan te gaan. '50+ aan het werk' gaat in op wat die medewerkers en hun managers hieraan kunnen doen en over welke interventies ze hierbij kunnen beschikken.

Marc (1949) heeft als specialist in de menselijke kanten van verandering in veel organisaties gewerkt. Hij was verbonden aan de UvA (psychologie), is gepromoveerd op non-verbale communicatie en heeft veel geschreven (ca. 25 wetenschappelijke en professionele boeken, en meer dan 100 artikelen en hoofdstukken, ook in het Engels).

Roos (1976) is general manager bij een softwarebedrijf en heeft veel managementervaring opgedaan in Nederland en India. Zij heeft zich altijd beziggehouden met de menselijke kant van de automatisering en de vertaling van vragen van klanten in IT-oplossingen. Zij is opgeleid in systeembeheer, multimedia en coaching.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.