Want het is een getal van een mens

666 en de betekenis van getallen in de Bijbel

Klaas de Jong

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Want het is een getal van een mens

paperback/ gebrocheerd: € 9.95

ISBN: 9789082384079, 140 blz., January 2017
Formaat: 21.2 (h) x 15.0 (b) x 1.1 (d) cm. Gewicht: 317 gram.

Uitgever: Toetssteen

redactie: Anique de Kruijf

beschrijving

Door de eeuwen heeft men geprobeerd om de cijfers in het getal 666 te vervangen door letters om zo een naam te krijgen. Maar in de Bijbel hebben getallen een betekenis. Dat uitgangspunt levert een waardevol inzicht in het getal van het beest in Openbaring. De Bijbel bevat veel aanwijzingen zoals het gewicht van de speerpunt van Goliath die met zijn bespotting van God en Israël een voorloper was van de zeshonderdzesenzestig in Openbaring.
Op de voorkant van het boek staan papavers, symbool van al het bloed dat vloeide in de velden van Vlaanderen in 1914-1918. Papavers leveren opium. Drugs horen net als geweld, bedrog, slavernij en geldzucht bij het beest 666. Dit boek opent de ogen voor de ontwikkelingen in de moderne maatschappij.
Een hoofdstuk over de verovering van Jericho laat zien hoe je naar de oorlogen in het Oude Testament moet kijken.
Verder is er een hoofdstuk over ds. D.A. van den Bosch die in 1942 stierf in Kamp Amersfoort. Hij werd gevangen genomen vanwege zijn boek over 666 dat een inspiratiebron was voor dit boek.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

recensie citaatSterk is dat de auteur laat zien hoe onze westerse samenleving klaar wordt gemaakt voor de komst van de antichrist. Daar gaat een duidelijke en goed beargumenteerde waarschuwing van uit. 'Want het is een getal van een mens' is een goed boek voor wie meer wil weten over dit boeiende onderwerp. En ook de doorgewinterde lezer van Openbaring vindt interessante gedachte in dit boek.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.