Onmachtig of onmeunig

Een seizoen met FC Twente in de Keuken Kampioen Divisie

Bert Westerink

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 19.65: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789082375879, 298 blz., July 2019 UITVERKOCHT!

Uitgever: Staantribune Media

redactie: Dianne Westerink; Wim Masker

beschrijving

Bert Westerink (Enschede, 1957) bestelde twee seizoenkaarten van zijn club, FC Twente, juist vanwege de degradatie van de Tukkers in het seizoen 2017-2018. Vak 321, net als enige seizoenen eerder. Destijds omdat hij het gewoon een keer als supporter meegemaakt wilde hebben. Het seizoen 2018-2019 omdat het naar zijn idee een 'cultjaar' zou worden. Westerink besloot niet alleen de thuiswedstrijden in De Grolsch Veste te bezoeken, maar ook alle uitwedstrijden van Twente. Van Maastricht tot Leeuwarden en van Deventer tot Velsen.

Ruim tien maanden vergezelde hij FC Twente tijdens het avontuur in de Keuken Kampioen Divisie. Het bracht hem vriendschappen en zielsverwantschap. De voormalig wethouder van Groningen kreeg ook voor het eerst in zijn leven te maken met zaken als combi-regelingen en massale politie-inzet, ook als dat helemaal niet nodig was. Het over één kam scheren van voetbalsupporters ondervond de schrijver aan den lijve. "De bejegening is volledig afgestemd op incidenten. Protocollen zijn bepalend. Niet de mensen."

Westerink wilde FC Twente met zijn supporterservaringen omhoog schrijven. Meehelpen om de krachtige steun van de grote aanhang manifest te maken. "Voor wie erbij was, hoop ik dat dit boek de beleving oproept die het voor mij had: ik heb ervan genoten."

Het resultaat van Westerinks bevindingen leest u in 'Onmachtig Of Onmeunig - Een seizoen met FC Twente in de Keuken Kampioen Divisie'. Het boek verschijnt op maandag 1 juli 2019, de dag dat FC Twente 54 jaar bestaat. Het is uitgegeven door Staantribune Media, de uitgever van het populaire voetbalmagazine Staantribune.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

recensie citaatVoetbal is veel meer dan voetbal: het is een metafoor voor het leven zelf. Bert Westerink wist dat allang, maar ondervond het pas echt toen hij zijn jeugdliefde FC Twente een jaar volgde in de Keuken Kampioen Divisie.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.