How to avoid the other tourists Amsterdam

Nina van der Weiden

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
How to avoid the other tourists Amsterdam

paperback/ gebrocheerd: € 14.95

ISBN: 9789082372502, geïllustreerd, 200 blz., May 2015, Engels UITVERKOCHT!

Uitgever: Pumbo.nl B.V.

serienaam/reeks: How to Avoid the Other Tourists

redactie: Catherine Blom-Smith

beschrijving

How to Avoid the Other Tourists - Amsterdam is een alternatieve, onafhankelijke en volledig geïllustreerde tour guide die de minder bekende bezienswaardigheden van Amsterdam onder de aandacht brengt. De Engelstalige gids speelt in op de huidige problematiek met betrekking tot de toeristenstroom in het centrum van de stad. De nadruk ligt op de stadsdelen West, Zuid, Oost en Noord. Door middel van wandelroutes krijgt de toerist handvatten aangereikt om de verschillende buurten te bezoeken en de veelzijdigheid en diversiteit van Amsterdam te ontdekken.

Innovatief en oplossingsgericht
Er bestaan tientallen, zo niet honderden reisgidsen over Amsterdam. Het leeuwendeel van deze reisgidsen focust zich op de geijkte bezienswaardigheden zoals het Paleis op de Dam, de Wallen of het Anne Frankhuis. Deze reisgidsen zijn vaak vormgegeven met dertien in een dozijn foto's en idem tekst. How to Avoid the Other Tourists - Amsterdam pakt het anders aan de bezienwaardigheden zijn (nog) onbekend, de gids is opgemaakt uit illustraties in plaats van foto's en is ludiek geschreven. Naast het spreiden van toeristen over de stad heeft How to Avoid the Other Tourists - Amsterdam zichzelf ten doel gesteld om de toerist Amsterdam ook op een andere manier te leren kennen. Een toerist heeft geen moeite om een coffeeshop, bierfiets tour of prostituee te vinden, maar wat als deze toerist op zoek is naar wat meer avontuur dan het huren van een felgekleurde fiets

Informatie over de publicatie
How to Avoid the Other Tourists - Amsterdam is een initiatief van Nina van der Weiden. Nina is een politicoloog met grote interesse voor duurzaamheid en stedelijke ontwikkeling. De tour guide heeft ze geschreven uit liefde voor de stad en vanuit het idee dat de toeristenstromen anders gereguleerd kunnen worden. Ze vindt dat het centrum van Amsterdam moet worden gekoesterd en niet worden verwaarloosd. De vormgeving van de tour guide is verzorgd door Mieke de Roo van In Sight (studio voor infographics en illustraties).

Wilt u meer weten
Bezoek onze website (www.howtoavoidtheothertourists.com) of Facebook (www.facebook.com howtoavoidtheothertourists) voor actuele ontwikkelingen rondom How to Avoid the Other Tourists - Amsterdam.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.