Woorden die werken op de werkplek

een praktische gids voor effectieve communicatie

Ike Lasater; Julie Stiles

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Woorden die werken op de werkplek

paperback/ gebrocheerd: € 24.25: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789082361308, 150 blz., May 2015 UITVERKOCHT!

Uitgever: Mens en Communicatie

redactie: Mark Brouwers; Maikel Stams

vertaald door: Harald Borjans

trefwoorden: roddelen vooroordelen moeilijke gesprekken

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Woorden die werken op de werkplek


Een praktische gids voor effectieve werkplekcommunicatie


In het bedrijfsleven en in de dienstverlening komt de focus steeds meer te liggen op onderlinge relaties. Vernieuwend werken vraagt om nieuwe leiders die weten dat verbinding een waarde(n)volle bron is van werkplezier, creativiteit, innovatie, uitdaging en dat deze ook een positieve invloed heeft op de effectiviteit en het rendement van een organisatie.


De inhoud van dit boek geeft antwoord op een wezenlijke, doch zelden gestelde vraag:
Hoe doe je dat eigenlijk…… verbinding maken?


De auteur reikt Geweldloze Communicatie aan als sleutel tot verbinding. Met als doel bewustwording te vergroten in het kiezen van woorden. Woorden die werken om de verbinding te creëren en om deze nog sterker maken. Het model van Geweldloze Communicatie is ontwikkeld door Marshall B Rosenberg. Het bevat een verbindende, doeltreffende en ontwapenende taal die vaak verfrissende inzichten verschaft aan de lezer. Een taal die je als instrument in kunt zetten voor je eigen en andermans welzijn en waarmee ook jouw persoonlijke doelstellingen in een steeds uitdagendere werkomgeving en samenleving gerealiseerd kunnen worden.


Met behulp van oefeningen en voorbeeld dialogen worden handvatten gegeven waarmee de bewustwording van ieders taalgebruik kan groeien en zich kan ontwikkelen naar een behoeftetaal van de vakmens in organisaties. Een aantal, vaak cultuurbepalende werkplekkwesties komen aan bod zoals: moeilijke gesprekken, luisteren, humor, vooroordelen, roddelen, effectiviteit van vergaderingen, omgaan machtsverschillen en feedback.
Het boek is – uniek voor Nederland en Vlaanderen – ook online beschikbaar zodat de stof en interacties met anderen, ook in een digitale omgeving, gedeeld en geleerd kunnen worden. Dit met ondersteuning en begeleiding van ervaren en deskundige trainers. Meer info: www.mens-en-communiactie.org/cursusaanbod


De auteur, voormalig advocaat Ike Lasater geeft communicatietrainingen en workshops in meer dan 20 landen over heel de wereld. Hij heeft meerdere boeken over het thema Geweldloze Communicatie geschreven. In Nederland verscheen o.a. ook Conflict of Verbinding, wat kies jij?


Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)De auteur, Ike K. Lasater, is een voormalig advocaat en medeoprichter van Words That Work, een begeleidings- en trainingsorganisatie die ondernemingen door betere communicatie en samenwerking helpt resultaten te verwezenlijken.

Ike heeft meer dan 800 uur aan opleiding in Geweldloze Communicatie (GC) gevolgd, voornamelijk van de oprichter Marshall R. Rosenberg. Hij heeft met individuele personen en organisaties in de Verenigde Staten, Australië, Hongarije, Nieuw-Zeeland, Pakistan, Polen, en Sri Lanka gewerkt.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Woorden die werken op de werkplek

paperback/ gebrocheerd: € 25.00
Een heldere routekaart naar effectieve communicatie voor slimme mensen

Meer boekennieuws op Facebook.