Tot hier en nu verder

Nederland op de drempel van een nieuwe tijd

Cees van Lotringen

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789082354744, geïllustreerd, 200 blz., May 2018
Formaat: 23.1 (h) x 15.2 (b) x 2.1 (d) cm. Gewicht: 403 gram.

Uitgever: Writers United BV

beschrijving

Een stip op de wereldkaart, meer is het niet. En toch is Nederland al 400 jaar één van de meest succesvolle landen ter wereld. Wat is het geheim? En hoe wordt voorkomen dat deze succesformule uitgewerkt raakt?

Cees van Lotringen duikt in 'Tot hier en nu verder, Nederland op de drempel van een nieuwe tijd' zowel in de nationale- als in zijn eigen (familie)geschiedenis om hierop een antwoord te geven. Hij beschrijft de langdurige karaktertraining die aan de Gouden Eeuw heeft bijgedragen en vergelijkt deze met de huidige naoorlogse periode van vrede, stabiliteit en hoge welvaart.

Maar net als toen wordt deze bloeiperiode ook nu bedreigd door een combinatie van sterk toenemende kans- en inkomensongelijkheid, moreel verval en veranderende machts- en krachtsverhoudingen in de wereld, Nederland staat op de drempel van een nieuwe, revolutionaire tijd, één waarin ons eeuwenoude wereldbeeld op de schop gaat.

Achtergrond auteur:
Cees van Lotringen is journalist, schrijver, ondernemer. Hij is oprichter van Fondsnieuws, het grootste platform voor beleggingsprofessionals in Nederland. Eerder was hij lid van de hoofdredactie van het FD en hoofdredacteur-uitgever van de internetactiviteiten van de FD Mediagroep. Daarnaast is hij werkzaam geweest als correspondent in Duitsland, Frankrijk en Zwitserland; gestudeerd heeft hij aan Nederlandse, Franse en Amerikaanse universiteiten. Van Lotringen heeft spraakmakende boeken op zijn naam staan, zoals 'Een van de jongens, verleiding en fraude in de top van ABN Amro' en 'Mister Euro, een biografie van Wim Duisenberg'.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

recensie citaatEen causerie met diepgang. Zo zou je Tot hier en nu verder van schrijver Cees van Lotringen kunnen kenschetsen. De vraag die hij in zijn boek wil beantwoorden, is al verfrissend: hoe komt het dat Nederland al ruim 400 jaar ‘een van de meest succesvolle landen ter wereld’ is. In zijn meerledige antwoord klinkt geen routineus gesomber door over het nakende einde van het Avondland, of modieus geschamper over de oneerlijke wijze waarop onze voorouders de nationale weelde zouden hebben vergaard.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.