Een van de jongens

verleiding en fraude in de top van ABN Amro

Cees van Lotringen

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 15.00

ISBN: 9789082354706, 281 blz., January 2016 UITVERKOCHT!

Uitgever: Writers United B.V.

bewerkt door: Jan de Weijer

illustrator: Robbie Smits

beschrijving

'Een van de jongens, verleiding en fraude aan de top van ABN Amro' beschrijft het leven van Serge Bakker. De concerndirecteur Fiscale Zaken van Nederlands' grootste bank komt uit de hoogste kringen en staat op de Olympus van zijn carrière als hij zich laat verleiden tot wat een van de grootste fraudezaken uit het Nederlandse bedrijfsleven zal blijken te zijn.

Een van de jongens beschrijft van binnenuit het levensverhaal van een jongen uit het Gooi; zijn bevoorrechte jeugd, zijn loopbaan in de top van ABN Amro, de ingenieuze fraude, de nachtmerrie van zijn vervolging en zijn verblijf in de gevangenis tussen het gajes.

Een van de jongens is een pageturner vol list en bedrog. Pas aan het einde van het boek wordt duidelijk hoe deze megafraude van de 'Magnificent Seven' in elkaar steekt en welke rol de bankier daarin gespeeld heeft.

Het boek, waarvan een achtste herziene druk is verschenen met aanvullend materiaal, stelt de lezer gaandeweg ook een directe gewetensvraag: wat zou u doen als de lokroep van de financiële onafhankelijkheid u bereikt?

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.