De 13 chakra's van de Kosmische mens

Lutghart Witters

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
De 13 chakra's van de Kosmische mens

kaartspellen: € 12.00

ISBN: 9789082353921, January 2016
Formaat: 11.0 (h) x 11.0 (b) x 0.9 (d) cm. Gewicht: 91 gram.

Uitgever: De Nieuwe Wereld

serienaam/reeks: Art of Code

beschrijving

De Art of code/codesleutels, in deze set uitgewerkt, zijn vanuit mijn bron getekend na eerst de essentie van de 13 chakra's te doorvoelen en te ervaren. Elke chakra, beginnende van de wortelchakra - 1 - linkt aan een Art of code-teken.
Het Grombelteken - 0 - is een beschermingsteken naar onszelf toe. Het is niet de bescherming van de mogelijke bedreiging die van buiten komt wel de bescherming tegen de bedreiging die van onszelf komt. Namelijk onze oordelende gedachten, ons ego, ons onbewust zijn, de leugens die we voor onszelf in stand houden.

De mens verbind de Geest met de materie via deze dertien chakra's. De chakra's zijn de omvormers van de geestelijke inhoud (de scheppingsenergie) naar een vertaling in de materie.(*)

De Kosmische mens is een wezen in evolutie. Via zijn innerlijke Mystieke verbinding put hij de scheppingskracht uit het wezen van de Schepper om deze via zijn chakra's in het leven door te laten dringen. Om te weten hoe hij de scheppingskracht mag hanteren, ontvangt hij via zijn mystieke verbinding universele inspiratie. De Schepper wil immers al te graag via de mens zijn Geest de materie inbrengen.

De mystieke verbinding werkt in eerste instantie als een kanaal, een poort, waardoor het contact tussen mens en Schepper tot stand komt. Maar naarmate de mens door zijn lange weg van inwijding meer één wordt in de Schepper, zal dit kanaal steeds verder verdwijnen, korter worden. Uiteindelijk realiseert de mens de Schepper (schepping) en dan heeft hij - in het Meesterschap over de Schepping - de volmaakte staat bereikt. In zijn volmaakte staat is hij dan voor de volle honderd procent een evoluerend beginsel en is hij op de eindbestemming van zijn evolutie aangekomen. Daar is hij één in de Geest, om de Geest in het leven - zonder tussenkomst, zonder gebruik te maken van de mystieke verbinding - permanent uit te stralen. (*)

De Art of code-tekens zijn bewustzijnspoorten (geen chakra's , chakra's zijn wielvormige uitstulpingen). Het zijn sleutels op het geheugen van mensen. Door deze sleutels kunnen bij de mens poorten worden geopend zodat zij opnieuw met de kosmos, dus met het universum en de andere werelden kunnen gaan communiceren.

De Kosmische mens als kanaal voor scheppingskracht:

De Kosmische mens is in ieder van ons aanwezig. Via onze innerlijke verbinding zijn we in staat de scheppingskracht uit het wezen van de Schepper te ontvangen. Dit ontvangen gebeurt via onze chakra's.
In het aquariustijdperk zijn er ons vijf chakra's toegevoegd die het ons mogelijk maken het universele te ontvangen.

1 Wortelchakra / KEMOLI
2 Heligbeenchakra / ZWANSI
3 Zonnevlecht / KENDO
4 Miltchakra / WIORA
5 Hartchakra / SAWA
6 Thymuschakra / SUMA
7 Keelchakra / BWONA
8 Kosmisch doorstromingschakra / HANAS
9 Hypofysechakra / ZORIA
10 Epifysechakra / BWENO
11 Kruinchakra / LIALA
12 Transformatiechakra / SIALA
13 Transmutatiechakra / ISOWA

De bewustwordingsweg, waaronder de initiaties van leven (dit zijn andere initiaties dan deze via vorming), is nodig om bewust te worden van deze chakra's. Deze chakra's openen door het vrij worden in 'zijn' zonder oordeel in onvoorwaardelijke liefde voor onszelf en de ander. Hierdoor wordt het mogelijk onszelf met behulp van de geopende chakra's te openen voor 'leven' in onvoorwaardelijkheid.

Dit open stellen gebeurd in twee richtingen:
* Zorg voor moeder aarde, dit is de zorg voor het menselijke in dit leven, liefde voor het mogen mens zijn. Lijdend leven in liefde. Christusbewustzijn.
* Open stellen voor de wil van God: 'niet mijn wil maar uw wil geschiedde', overgave aan de onvoorwaardelijke liefde. Boedhisme.

Naarmate we de verbinding met al deze chakra's in zuiverheid (zonder oordeel, zonder normen en waarden...) kunnen waarnemen, voelen en leven ontstaat een verbinding met de zuiverheid van onvoorwaardelijke liefde van de Schepper.
Daardoor komen we dichter en dichter bij het gegeven dat we in dit leven als mens zuivere liefde kunnen zijn of nog aansluitender gezegd dat het paradijs hier en nu aanwezig is.

Meer info via www.lutghart.be - lutghart@lutghart.be

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)In 2004 , in het moment van stil worden, vergeten zijn en helen begon ik te tekenen. Meer kon ik niet. En uit het niets, vanuit de leegte kwamen er tekens. Woorden werden tekens, logion’s met hun vertaling/verhaal werden getekend en zette daardoor de trilling van de essentie op papier.

Alles is trilling. We kennen de trilling van muziek maar beseffen we dat woorden een trilling heeft. Wie een woord uitspreekt, hoe het wordt uitgesproken geeft een trilling weer. En zoals je de valse noten kan horen bij een niet gestemd muziekinstrument zo hoor ik al heel mijn leven de zuiverheid of de onzuiverheid van het woord. Woorden die tot me worden gesproken vanuit waarheid en liefde klinken anders dan woorden vanuit norm/ voldoen/ aan hoe het hoort en voldoen aan… Ik zie het licht en de trilling en ervaar het licht als een wezenlijk leven gevend wezen/ een aanwezigheid. Lichttrilling.

In 2005 heb ik mijn eerste tentoonstelling in het Kerkschip te Antwerpen. Toen tekende ik enkel met aquarelverf. De tentoonstelling was een co-creatie.

In 2005, na de tentoonstelling leer ik Jan (Koenders) kennen. Door zijn enthousiasme, zijn kunstenaar zijn, begin ik te schilderen op canvas met acrylverf.

Art of Code/Codesleutels werden reeds neergetekend op steen-goed, stof, op tafels en zijn uitgewerkt in juwelen. Voor al deze werken hebben we samen vijf tentoonstellingen neergezet.

De aquarelwerken van de laatste tentoonstelling 11/2015 ‘Wake-up call’ zijn te verkrijgen in een kunstkaartenset. Ook De Woorden van Licht zijn uitgetekend in Art of Code en te verkrijgen in een kaartenset.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.