Het onzichtbare zichtbaar gemaakt

Lutghart Witters

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 24.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789082353907, geïllustreerd, 183 blz., May 2015
Formaat: 23.1 (h) x 17.1 (b) x 0.9 (d) cm. Gewicht: 255 gram.

Uitgever: De Nieuwe Wereld

redactie: Tjerk Noordraven

trefwoorden: anorexia nervosa creativiteit eetstoornissen emotioneel misbruik familiesystemen geluk hoop macht misbruik misbruik bij jongens moeder-dochter ...

beschrijving

In dit boek wordt het verhaal verteld van drie generaties vrouwen die ongelukkig zijn en eenzelfde onzichtbaar geheim met zich meedragen. Misbruik. Vrouwen die elk op hun eigen wijze signalen hebben gegeven die door de omgeving niet begrepen werden als een noodkreet voor een aanwezige maar onzichtbare pijn. Dit boek gaat over de opgebouwde onzichtbare overleefsystemen en het onzichtbaar blijven van de oorzaak ervan, namelijk misbruik.
Het verhaal dat als rode draad door het boek gaat laat je voelen wat niet in woorden is uit te drukken. Het onzichtbare wordt zichtbaar gemaakt. In de nabespreking, volgend op elk beklijvend verhaal, wordt zeer beknopt en helder de impact van elke vorm van grensoverschrijdend gedrag in kaart gebracht. Naast de pijn en de gevolgen van misbruik vertellen de toelichtingen hoe door moed en zelfliefde je opnieuw kan kiezen voor leven. Het is een boek van hoop en het hervinden van het vertrouwen in jezelf en het leven.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Lutghart Witters (1956) is trauma-therapeut. Zij houdt zich bezig met de verbinding tussen liefde en lijden; hoe zelfliefde de weg is naar heling van diepe trauma's. In 2000 regisseerde ze de film 'Meander-Levensstroom' en bracht daarmee het leven van een meisje met anorexia nervosa en haar herstel in beeld. Haar therapievorm INTELIA (Integraal lichaamswerk Lutghart), haar vermogen leven tot 'levenskunst' te verheffen en haar visie op liefde en pijn vormen een fundament waardoor genezen van diepe trauma's mogelijk wordt.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.