Spectrum van hoop

Een optimistische benadering van alzheimer

Gayatri Devi

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Spectrum van hoop

paperback/ gebrocheerd: € 28.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789082350395, 320 blz., June 2018
Formaat: 24.0 (h) x 17.1 (b) x 3.0 (d) cm. Gewicht: 635 gram.

Uitgever: Gezonde Pers, De

redactie: Frans van der Heijden

illustrator: Herman Dijenborgh

vertaald door: Arjaan Hijmans van den Bergh

beschrijving

Spectrum van Hoop is een fraai voorbeeld van verhalende medische literatuur. 
De New Yorkse neurologe Gayatri Devi herschrijft het verhaal van de ziekte van Alzheimer en definieert het als een spectrumstoornis. Via de levendige verhalen van haar patiënten bespreekt Devi, met veel compassie en humor, belangrijke thema's en doorbreekt menig taboe rondom de mens met dementie. 
Dit zeer toegankelijke boek is heerlijk om te lezen en biedt daadwerkelijk hoop. Patiënten, mantelzorgers en professionals zullen van het boek genieten. 

Gayatri Devi is hoogleraar en gespecialiseerd in geheugenstoornissen. Zij is auteur van meer dan 50 wetenschappelijke artikelen over geheugenstoornissen en heeft vier zelfhulpboeken voor een breed publiek op haar naam staan.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Gayatri Devi is neuroloog en gespecialiseerd in dementie en geheugenstoornissen. Ze geeft leiding aan New York Memory and Healthy Aging Services en werkt als medisch specialist en opleider bij het Lenox Hill Hospital. Daarnaast is Devi hoogleraar Neurologie aan de State University of New York Health Science Center in Brooklyn. Ze schreef meer dan 50 wetenschappelijke artikelen over geheugenstoornissen en heeft vier zelfhulpboeken voor een breed publiek op haar naam staan.
toelichtingDe New Yorkse neurologe Gayatri Devi heeft meer dan 20 jaar ervaring met de diagnostiek en behandeling van dementie en geheugenstoornissen. Ze herschrijft het verhaal van de ziekte van Alzheimer en definieert het als een spectrumstoornis. Alzheimer is, net als autisme, een aandoening die mensen op zeer uiteenlopende manieren kan treffen.
Mensen die zich zorgen maken over hun geheugen, moedigt Devi aan om zich snel en goed te laten onderzoeken. Want een vroegtijdige start van de behandeling stelt artsen en hulpverleners in staat om de gevolgen van de ziekte veel effectiever te bestrijden, met geneesmiddelen en andere therapievormen.

Dit zeer toegankelijke, prettig leesbare boek biedt daadwerkelijk hoop. Via levendige verhalen over én van haar patiënten bespreekt Devi thema’s als: behoud van onafhankelijkheid en waardigheid, bestrijding van depressie, angst en apathie, en effectief communiceren met iemand die aan dementie lijdt. Er zijn hoofdstukken over seksualiteit, erfelijkheid, de vraag: ‘Vertel ik anderen wel of niet over mijn diagnose?’, en zelfs over het samenstellen van een bucket list. Op grond van haar jarenlange praktijkervaring weet Gayatri Devi dat het overgrote deel van patiënten met alzheimer gewoon blijft werken en een nuttige rol behoudt in de gemeenschap. Ze passen op hun kleinkinderen, rijden auto, doen boodschappen, geven leiding aan een familiebedrijf, helpen klanten of leiden op een andere manier een betekenisvol leven. Dat is goed nieuws.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.