Parkinson DoeBoek

leven vanuit eigen kracht en compassie

Josca Bos

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Parkinson DoeBoek

paperback/ gebrocheerd: € 23.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789082350340, geïllustreerd, 100 blz., December 2016
Formaat: 21.2 (h) x 21.1 (b) x 1.1 (d) cm. Gewicht: 324 gram.

Uitgever: Gezonde Pers, De

redactie: Arjaan Hijmans van den Bergh

beschrijving

"Josca Bos beschrijft op een beeldende en herkenbare manier de fasen in de ziekte van Parkinson. Ze put uit haar eigen ervaringen, die van andere patiënten en wetenschappelijke kennis. Veel klachten en kenmerken van de aandoening en de gevolgen voor het dagelijks leven passeren de revue. Het boek onderstreept hetgeen bij de revalidatie aan de orde komt en biedt diverse bruikbare handvatten."
Dr. R. Pol, revalidatiearts

"Ik vind het boek bewonderenswaardig! Het behandelt, vanuit een respectvolle houding, heel mooi de niet-motorische gevolgen van Parkinson. Josca is ervaringsdeskundig, dat maakt de inhoud extra krachtig!"
M. van Beek-Bakker, ergotherapeut

"Wat een goed en behulpzaam boek is het geworden! Zeer bruikbare raadgevingen, levenslessen en tips, mijn complimenten!"
Dr. R.B. van Leeuwen, neuroloog

Bij Josca Bos, waarbij de ziekte in 2010 werd vastgesteld, leidde de ziekte tot een radicale wijziging in haar manier van leven. Ze ontwikkelde een basishouding van mildheid.
Geholpen door haar achtergrond als onderwijsdeskundige en coach schreef Josca een methodisch zelfhulpboek voor parkinsonpatiënten en mantelzorgers. Daarbij betrok ze de ervaringen van andere parkinsonpatiënten en van gespecialiseerde zorgverleners.
Onderscheidend is de bijzondere aandacht die Josca heeft voor het subjectief welbevinden van de patiënt. Veel ruimte krijgt het behoud van de eigen waardigheid, met behulp van zelfcompassie. Het boek is een 'doeboek': het bevat veel tips, voorbeelden en hulpmiddelen.

Meer teksten en voorbeelden:

recensie citaatDe auteur is werkzaam als onderwijsdeskundige en coach en kreeg in 2010 te verwerken dat zij aan Parkinson leed. Deze diagnose vatte zij op als een uitdaging en in de volgende vijf jaar ontwikkelde zij een bijzondere, nieuwe aanpak van de ziekte. Centraal staat het subjectief welbevinden van de patiënt. Het behoud van de eigen waardigheid is het leidmotief. Veel aandacht wordt gegeven aan het scheppen van veel eigen ruimte door de patiënt zelf en de mensen in zijn omgeving, met name de zogeheten 'mantelzorgers'. In dit verband krijgt het fenomeen zelfcompassie veel aandacht. Dit boek is een 'doeboek' over deze nieuwe benadering: het bevat veel tips, voorbeelden en hulpmiddelen. Het is goed geschreven, goed gedocumenteerd en wetenschappelijk geheel verantwoord. Met een verklarende woordenlijst en een literatuuroverzicht.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.