Kookboek van Amsterdam

Frank Noë

 
 
gebonden: € 12.50
ISBN: 9789082347586, geïllustreerd, 80 blz., March 2018
Formaat: 18.5 (h) x 12.3 (b) x 1.4 (d) cm. Gewicht: 217 gram.

Uitgever: Het Zwarte Schaap

beschrijving

Er valt veel te vertellen over de Amsterdamse keuken. In de eerste plaats natuurlijk over de joodse invloed. Die is verantwoordelijk voor osseworst (op z'n Amsterdams, dus zonder 'n'), broodje half-om en Amsterdams zuur. Verder over Hendrik Beerenburg, de uitvinder van de gelijknamige drank, met zijn kruidenwinkeltje aan de Stromarkt. En over de Febo-kroket, waarvan de naam is afgeleid van de Ferdinand Bolstraat. Of over likeurstokerij Wynand Fokkink, die nog steeds gevestigd is in de stad. Om nog te zwijgen van Amsterdams vet, geen bakmiddel, maar een groente.

Dit is een boekje over Amsterdamse gerechten ingrediënten en culinaire gewoontes. Met recepten, herinneringen en een beetje geschiedenis. Van moesselientjes tot pikketanussies.

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: