Kookboek van de Zuiderzee

Wieringer krukels, Urker ansoop, Kamper platvis en andere streekgerechten rond de Zuiderzee

Karen Groeneveld

gebonden: € 4.95
ISBN: 9789082347524, geïllustreerd, 80 blz., April 2016
Formaat: 18.7 (h) x 12.2 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 218 gram.

Uitgever: Het Zwarte Schaap

redactie: Frank Noé

beschrijving

De watersnoodramp van 1916 was de aanleiding voor de afsluiting van de Zuiderzee. In de periode daarna is door middel van de Zuiderzeewerken niet alleen gewerkt aan de veiligheid van de kustbewoners, maar werd door inpoldering ook het areaal aan landbouwgrond vergroot.
Voor de Zuiderzeevissers betekende dit nieuwe tijdperk het einde. Zij konden niet anders dan toezien hoe hun inkomsten, maar ook hun manier van leven verloren gingen.
Met dit boek vol oude recepten, niet alleen uit het water, maar ook van het land, uit de hof en uit de fles, en enkele wederwaardigheden over de Zuiderzeevisserij staan we stil bij die bijzondere geschiedenis. Zo werpen we een enigszins nostalgische blik op een culinair verleden met zicht op dit verdwenen water.
Over Wieringer krukels, Urker ansoop, Kamper platvis en andere streekgerechten.

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: