Waterkind

een verhaal over liefde, verlies en verlangen

Marijke Kolk

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 18.00

ISBN: 9789082345827, 134 blz., October 2015
Formaat: 21.2 (h) x 13.7 (b) x 1.4 (d) cm. Gewicht: 195 gram.

Uitgever: Uitgeverij Blooming

beschrijving

Marijkes leven wordt steeds sterker bepaald door haar groeiende kinderwens. Wanneer een natuurlijke zwangerschap uitblijft, gaat ze het ziekenhuistraject in en verlegt ze elke keer opnieuw haar grens. Want alles is toch maakbaar in deze wereld? Dat zegt ook Sandra, de ex van haar man, die leeft volgens de principes van een moderne spirituele beweging. Als Marijke net haar tweede miskraam achter de rug heeft, raakt Sandra (op haar 42e) zwanger...

Waterkind is een eerlijk, rauw en ontroerend verslag van een vrouw die moet zien te leven met haar onvruchtbaarheid. Tegelijkertijd is het een aanklacht tegen de moderne maatschappij. Een maatschappij waarin kinderen krijgen en opvoeden een grote uitdaging is voor een koppel, maar ongewild geen kinderen krijgen misschien een nog wel grotere uitdaging.

Marijke Kolk werkte jarenlang als (adjunct) hoofdredacteur van onder andere Flair en Yes. Tegenwoordig schrijft ze journalistieke verhalen voor diverse tijdschriften en werkt zij als docent op de School voor Journalistiek in Utrecht.

‘Moeiteloos wisselt Kolk scènes uit het ziekenhuis, die door de directe, met subtiele grapjes en zelfspot doorspekte stijl nergens zwaar worden, af met anekdotes van haar werk en uit het privéleven. Je kunt haast niet anders dan meeleven met de auteur, haar hoop, frustraties en verdriet begrijpen.’ - Margreet Terpstra, de Gelderlander

‘Een mooi boek dat toont hoe moeilijk ongewild kinderloos zijn is in onze ‘maakbare’ wereld.’ - Flair

‘Waterkind is een verhaal dat een verpletterende indruk maakt. Het is mooi geschreven en leest razendsnel weg. Ook voor de lezer(es) die dit niet aan den lijve heeft ondervonden kan het een eye opener zijn. Ongewenst kinderloos zijn is een stil verdriet dat niet de troost en het begrip krijgt dat het verdient.’ - Patrice van Trigt, Leesclub De Perfecte Buren

‘Het boek is bij vlagen grappig, soms rauw en hard en dan weer heel verdrietig.’ – Freya Magazine

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingWaterkind is een rauw en eerlijk verhaal over de liefde, het verlangen naar een kind en het leren leven met onvruchtbaarheid én een aanklacht tegen de moderne maatschappij, waarin alles maakbaar lijkt.

Reacties van lezers:

Het boek heeft me diep geraakt. Je hebt alles zo goed en mooi beschreven; ik vond er heel veel erkenning in.
Chantal

Wat een mooi, heftig, verdrietig, maar ook humoristisch en puur boek. En bovenal....de openheid en kwetsbaarheid; wat een lef, bewonderenswaardig!
Caroline

Wat een troost om dit te lezen voor lotgenoten, want op de een of andere manier is het bevrijdend, door je humor, en je ongelofelijke eerlijkheid.
Jorina

Heb het in een ruk uitgelezen, terwijl ik geen lezer ben... Ook een vriendin van mij, wel een boekenwurm, vond Waterkind mooi... Mijn complimenten en dankjewel voor het schrijven van dit prachtige boek.
Eline
  1. Leg in mijn winkelwwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.