Trauma

Ulla Bolinder

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Trauma

paperback/ gebrocheerd: € 15.95

ISBN: 9789082345094, 372 blz., June 2017
Formaat: 21.7 (h) x 14.1 (b) x 3.4 (d) cm. Gewicht: 569 gram.

Uitgever: Uitgeverij Stortebeeker

vertaald door: Edith Sybesma

beschrijving

Wie Trauma leest, krijgt niet de kans lui achterover te leunen en rustig door te lezen totdat hij de oplossing op een presenteerblaadje krijgt aangeboden. De lezer ondervindt dezelfde problemen als de rechercheurs die de moord op de zeventienjarige Jenny Sjöberg onderzoeken: hoe kun je de waarheid destilleren uit alle verhalen van betrokkenen, en wat verzwijgen ze? Ulla Bolinder zet de zaak uiteen in verschillende soorten teksten, zoals verhoren, persoonlijke verslagen en krantenberichten. Dat verhoren een vak is, komt duidelijk naar voren in deze roman. De politie heeft de dader in beeld, maar vraagt op het kritieke moment niet door. Dat de moord uiteindelijk toch wordt opgelost is te danken aan een van de getuigen in de zaak, de schrijver Per-Arne Olsson.

Ulla Bolinder heeft eerder een serie van vijf misdaadromans geschreven, waarin de journalist David Weber op onderzoek uitgaat. Daarvoor verscheen een trilogie over de meisjes Eva-Lena en Kicki. Het eerste deel, Hoppa in då! is inmiddels in het Engels verschenen onder de titel Hop in then.
Nisse Scherman in Dast Magazine over Trauma: 'Ulla Bolinder verdient met haar verteltechniek meer aandacht [...] Ze schrijft op haar eigen manier, en altijd over zeer urgente onderwerpen. Dit is meer dan alleen ontspanningslectuur.' 21-5-2014.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.