Gespreid leiderschap in het onderwijs

elkaar invloed gunnen voor vernieuwing

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Gespreid leiderschap in het onderwijs

gebonden: € 30.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789082326192, geïllustreerd, September 2017
Formaat: 23.7 (h) x 17.4 (b) x 1.8 (d) cm. Gewicht: 574 gram.

Uitgever: Kessels & Smit Publishers bv.

redactie: Frank Hulsbos; Stefan van Langevelde; Mara Spruyt; Ans Grotendorst

beschrijving

Dit boek is geschreven voor leraren en schoolleiders die voor iedereen in de school ruimte willen scheppen om invloed uit te oefenen. Leiderschap bestaat niet alleen uit het gedrag of de kenmerken van de schoolleider. Ook leraren kunnen leiden. Wie invloed uitoefent, kan per situatie verschillen, afhankelijk van de expertise die op dat moment nodig is. In allerlei praktijkvoorbeelden zien we dat leraren veel plezier beleven aan werkprocessen waarin zij wisselend leiderschap kunnen verwerven. Zij bundelen hun expertise en komen tot slimme oplossingen voor problemen. Zo kunnen diverse kwaliteiten in teams worden ingezet voor verbetering en vernieuwing van het onderwijs en de schoolorganisatie.

De onderzoeken en inzichten in dit boek kunnen helpen om in de praktijk handen en voeten te geven aan gespreid leiderschap. Het boek is opgebouwd uit drie delen waarin de hoofdstukken zijn ondergebracht. Elk boekdeel heeft een centrale onderzoeksvraag:

Deel 1: Wat is gespreid leiderschap en hoe verschilt het van klassieke leiderschapsopvattingen?
Deel 2: Hoe verhouden gespreid leiderschap en formeel leiderschap in de school zich tot elkaar?
Deel 3: Hoe kun je gespreid leiderschap in de school bevorderen?

Onder redactie van Frank Hulsbos en Stefan van Langevelde werken diverse Nederlandse experts in dit boek bovenstaande vragen uit. De auteursgroep bestaat naast de redacteuren uit: Joseph Kessels, Marco Snoek, Hartger Wassink, Aldo Houterman, Karin Derksen, Machiel Bouwmans, Piety Runhaar, Arnoud Evers en Aart Goedhart. De hoofdstukken worden afgewisseld met interviews en praktijkcasussen uit het onderwijs.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.