Chapeau Mimi

getekende verhaaltjes

Tom Schenk

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 9.99

ISBN: 9789082321203, geïllustreerd, 40 blz., December 2014, MUL
Formaat: 15.3 (h) x 15.2 (b) x 1.1 (d) cm. Gewicht: 165 gram.

Uitgever: Schenk Vormgeving VOF

bewerkt door: Beatrice Schenk

beschrijving

CHAPEAU
...laat je onderdompelen in de grenzeloze verbeeldingskracht van een klein jongetje.

Chapeau gaat over een chagrijnig jongetje dat een vreemd rond voorwerp vindt...
Het blijkt een Chapeau claque te zijn. Hij neemt de hoed mee maar ontdekt al gauw dat er iets vreemds mee aan de hand is.
De hoed lijkt wel groter te worden. Groter en groter, totdat hij groot genoeg is om erin te kruipen, er bootje in te varen, er bovenop te klimmen met een touwladder en er zelfs in te duiken als in een zwembad.
De hoed wordt zo groot als de hele wereld. Het jongetje wordt moe van het kijken in die onmetelijkheid en valt in slaap. Als hij wakker wordt is de hoed weer normaal geworden maar het jongetje is helemaal niet meer chagrijnig...hij loopt fluitend verder.

Mimi
...vlieg mee met Mimi op de vleugels van de fantasie...

Een absurde reis door muzikale metamorfosen...


Mimi is het verhaal van een meisje dat een cadeautje krijgt. Het blijkt een heel klein kuikentje te zijn. Mimi wil het kuikentje leren vliegen en als dat niet lukt wil ze het leren dansen maar het kuikentje doet helemaal niets. Dan pakt het meisje haar blokfluit en als ze daarop speelt verandert het kuikentje plots in een kip. Mimi blaast op haar trompet en de kip wordt een kalkoen. Mimi blaast op haar tuba en de kalkoen wordt een struisvogel... Ze klimt op de rug van de struisvogel en die galoppeert er vandoor. Steeds verdere metamorfosen ondergaat het wonderlijke dier: van Dodo tot vliegende draak en ten slotte lost het zich op in een wolk.
Mimi, die zich in hogere sferen heeft laten meevoeren, heeft al haar toverkracht nodig om de wolk in een paraplu te veranderen als ze veilig op de grond terug wil komen.

Chapeau Mimi is niet alleen een hebbedingetje met betoverende tekeningen...
Het is een klein voorleesboekje voor ouders en grootouders van hele kleine kinderen maar het is in één opzicht uniek:
Er is geen tekst; de tekeningen vertellen de verhaaltjes.
Het is een boekje om even de tijd voor te nemen, om samen door te bladeren en hardop te zeggen wat je ziet. Zo wordt bij beiden de fantasie op gang gebracht.
De tekeningen doen suggesties maar iedereen maakt zijn of haar eigen verhaal. Voor kinderen van twee jaar (en jonger!) kan het samen lezen van Chapeau Mimi tot een vertrouwd ritueel worden, waarbij de hechte band tussen (groot)ouder en kind wordt versterkt.
Fantasie geeft vleugels.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.