Spice Wise

koken met kruiden- en specerijmixen zonder zout

Michel Hanssen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Spice Wise

gebonden: € 27.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789082315202, geïllustreerd, 200 blz., January 2015
Formaat: 25.7 (h) x 20.7 (b) x 2.2 (d) cm. Gewicht: 911 gram.

Uitgever: Veltman Distributie B.V.

illustrator: Bart Nijs

redactie: Désirée Verkaar

beschrijving

Puur naturel en barstensvol smaak

Sensationeel koken is vooral 'op smaak maken'. En dat zout daarbij allesbehalve onmisbaar is, bewijzen de recepten in dit boek. Stap voor stap leer je zelf de lekkerste kruiden- en specerijenmengsels maken en gebruiken. Van de spannende Maleisische currykruiden en chermoula uit Marrakech tot de traditionele gehaktkruiden uit oma's keuken. Met de juiste mix van kruiden en specerijen kun je toveren: je kunt smaken versterken, verfrissen of juist contrast aanbrengen. Zo verandert een alledaags gerecht in iets waar je je vrienden over vertelt.

Met meer dan zeventig mixen en sauzen, tientallen gerechten en honderden tips en variaties is dit niet alleen een kookboek, maar ook een praktisch werkboek. De toegankelijke, herkenbare recepten van SVH-meesterkok Michel Hanssen en de prachtige fotografie van Bart Nijs vormen een onuitputtelijke bron van inspiratie. Voor iedereen die bewuster met zout wil omgaan en houdt van verrassende, pure smaken. Dit boek gaat over genieten, ontdekken en spelen met smaak. De mogelijkheden zijn eindeloos - en iedereen kan het leren.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)SVH Meesterkok Michel Hanssen werkte als chefkok in de restaurants van Pulitzer Amsterdam en Kurhaus Scheveningen en doceerde bij de Sterklas van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks. Verder was hij kruidenspecialist voor grote fabrikanten.recensie citaatAls SVH-meesterkok (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) had de auteur een carrière als topkok in internationale (sterren)restaurants. Door een hartinfarct kon hij zijn vak niet meer uitoefenen en moest hij zoutarm gaan eten. Hij besloot gerechten aan zijn dieet aan te passen door het toegevoegde zout te vervangen door kruiden en specerijen. Het resultaat was zo goed dat hij besloot zijn recepten te publiceren. In de inleiding beknopte informatie over het kopen, gebruik en bewaren van specerijen en kruiden en een alfabetisch overzicht. Dan recepten voor het zelf maken van mixen voor voor-, hoofd- en nagerechten; een aantal gerechten krijgt extra aandacht. Recepten - meest uit de internationale keukens - op menuvolgorde. Opgave aantal eters en ingrediënten (goed verkrijgbaar); zeer duidelijke, makkelijke receptuur met tips; één recept per pagina. Achterin overzichten van combinaties van kruiden en specerijen met vlees, vis en groenten. Alfabetisch register. Fraaie fotografie. Druk in wit en zwart op gekleurde pagina's. Een mooi uitgegeven kookboek voor elke (amateur)kok.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.