Over Eensteen en de diefstal van de kleur

Kitty Peetoom

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Over Eensteen en de diefstal van de kleur

gebonden: € 18.95

ISBN: 9789082308617, geïllustreerd, 36 blz., April 2016
Formaat: 32.8 (h) x 29.4 (b) x 1.1 (d) cm. Gewicht: 734 gram.

Uitgever: Concertobooks

illustrator: Jenny Bakker

beschrijving

"Dan doe ik het zelf!" Verfmeester Eensteen beent door de gangen naar het magazijn waar de pigmenten worden bewaard, en zwaait de deur met een ruk open.
Hij hapt naar adem. Zijn ogen puilen uit hun kassen. Op de vloer liggen omgevallen verfbussen. Diepblauwe verfvoetstappen voeren over de grijze tegelvloer naar het raam. Dat ligt aan gruzelementen. Totaal verbijsterd laat Eensteen zijn handen langs zijn lichaam vallen. Gisteren was alles er nog. Wie zou dit op zijn geweten kunnen hebben?

Sinds jaar en dag is Eensteen de verfmeester van Verffabriek De Gouden Steeg, een bijna honderdjarige fabriek, waar in de hoek een geheimzinnig, oeroud vat met verf staat. Op een dag krijgt Eensteen de mooiste, en tegelijk de meest onmogelijke, opdracht van zijn leven. Koning Kei wil voor zijn honderdste verjaardag het paleis laten schilderen in de kleur van de ogen van zijn vrouw. De klok tikt, over vier dagen moet alles klaar zijn. Maar de ogen van koningin Rivka zijn van een onmogelijk soort blauw! Eensteen en zijn jongste verfmengster Amber gaan samen de strijd aan met de kleur, en met de tijd...
Geschikt voor lezers van 8 - 108 jaar.

Een prachtig verzorgd boek, met goudfolie op voorzijde en rug. Voorzien van leeslint.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.