Wijze lessen van je hond

een leuk en leerzaam boek voor iedereen met interesse in honden en persoonlijke ontwikkeling. Met inspirerende, herkenbare en liefdevolle verhalen

Anja Gijsbers; Irene Glansbeek

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Wijze lessen van je hond

gebonden: € 32.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789082301106, geïllustreerd, December 2014
Formaat: 24.9 (h) x 17.3 (b) x 2.7 (d) cm. Gewicht: 1075 gram.

Uitgever: ABC Distributie

illustrator: Jan Willem Nierop; Annette Hagemeijer

beschrijving

Wijze lessen van je hond
Anja Gijsbers en Irene Glansbeek

Anja Gijsbers en Irene Glansbeek hebben een boek geschreven met de aansprekende titel 'Wijze lessen van je hond'.
Zij nodigen daarmee alle mensen met interesse in honden én persoonlijke ontwikkeling uit tot een andere kijk op de rol van de hond in hun leven.

Zij vertellen: "Honden zijn bijzondere wezens. We staan er niet altijd bij stil wat een hond ons allemaal kan leren. Hierdoor gaat een grote hoeveelheid aan informatie, signalen en levenslessen aan onze neus voorbij. Simpelweg omdat we er, meestal onbewust, geen aandacht aan besteden. Door hier voor open te staan, kun je veel over jezelf én over jouw hond ontdekken.

Honden bieden onvoorwaardelijke liefde en openen je hart. Soms raken ze je en word je verdrietig, boos of onmachtig. Daarnaast nodigen ze je uit tot spel, sportieve actie of heerlijk huiselijk samenzijn.

Je hond is niet voor niets in jouw leven. Hij of zij is precies de juiste hond met een unieke persoonlijkheid en jij bent precies de juiste eigenaar om die specifieke wijze les te leren."

Anja en Irene zijn met hun bedrijf 'Coachen met Honden' sinds 2007 werkzaam in een relatief nieuw vakgebied: Animal Assisted Coaching oftewel coaching met dieren. In Nederland neemt de bekendheid van coaching met honden in snel tempo toe. Steeds meer professionals laten zich bij coaching, therapie en hulpverlening inspireren door de inzet van dieren. Een toenemend aantal mensen ervaart de 'wijze lessen' van dierenwereld. Ze zijn enthousiast over de confronterende en zuivere spiegel die de dieren hen voorhouden. De coach helpt mensen bij het nemen van een kijkje in deze spiegel.
Als pioniers in hun werkveld hebben zij zich laten inspireren door de bijzondere rol die (hun) honden hebben vervuld tijdens workshops, coachsessies, teambuilding en coachvakanties.
In hun boek, een luxe uitgave met mooie foto's en illustraties, zijn twintig waargebeurde en veelal ontroerende verhalen opgenomen over deze wijze lessen, verhelderd met aansluitende theorie over persoonlijke ontwikkeling.

Hun leerzame leesboek is zo opgezet dat je als lezer (met hond) uitgenodigd wordt om stil te staan bij wat jouw hond je kan leren en welke wijze lessen op jou van toepassing zijn.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Anja en Irene zijn met hun bedrijf ‘Coachen met Honden’ sinds 2007 werkzaam in een relatief nieuw vakgebied: Animal Assisted Coaching oftewel coaching met dieren. In Nederland neemt de bekendheid van coaching met honden in snel tempo toe. Steeds meer professionals laten zich bij coaching, therapie en hulpverlening inspireren door de inzet van dieren. Een toenemend aantal mensen ervaart de ‘wijze lessen’ van dierenwereld. Ze zijn enthousiast over de confronterende en zuivere spiegel die de dieren hen voorhouden. De coach helpt mensen bij het nemen van een kijkje in deze spiegel.
Als pioniers in hun werkveld hebben zij zich laten inspireren door de bijzondere rol die (hun) honden hebben vervuld tijdens workshops, coachsessies, teambuilding en coachvakanties.
In hun boek, een luxe uitgave met mooie foto’s en illustraties, zijn twintig waargebeurde en veelal ontroerende verhalen opgenomen over deze wijze lessen, verhelderd met aansluitende theorie over persoonlijke ontwikkeling.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.