En toen, en toen... en toen...

schrijvershandleiding voor (jonge) beginnende schrijvers

Marianne Miltenburg

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
En toen, en toen... en toen...

paperback/ gebrocheerd: € 10.95

ISBN: 9789082288209, geïllustreerd, 100 blz., November 2014
Formaat: 21.0 (h) x 14.8 (b) x 0.9 (d) cm. Gewicht: 174 gram.

Uitgever: ClusterEffect

trefwoorden: handleiding marianne miltenburg schrijven

beschrijving

Schrijvershandleiding voor (jonge) beginnende schrijvers

Altijd al schrijver willen worden? Dan ben je van jongs af aan vast al bezeten van lezen, heb je een grote honger naar boeken en zit je hoofd vol ideeën voor een verhaal! Zo begon het bij de auteur van deze schrijvershandleiding ook.

Maar hoe schrijf je een boek? Alleen goed opstellen kunnen schrijven is niet genoeg, er zitten ook technische kanten aan. In deze hand-leiding lees je hoe boekteksten in elkaar steken, welke technieken kunnen worden toegepast en hoe je een personage levendig maakt.

Ook het gebruik van zintuigen is heel belangrijk in een tekst: hoe breng je een geur, smaak of emotie zo over dat de lezer die goed ervaart? Hoe krijg je zo veel spanning envaart in je verhaal dat de lezer niet meer kan ophouden met lezen? Kortom, hoe bouw je een verhaal goed op?

In dit boekje vind je alles wat je weten moet over het schrijven van een boek. Waaraan je bij het schrijven moet denken, maar ook waar je voor moet uitkijken.

En als je dan glimmend van trots je verhaal van begin tot eind hebt geschreven en het je vrienden wilt laten lezen… wacht dan nog heel even, want dan begint het eigenlijke werk pas. Dan is het tijd om je tekst bij te schaven. Nu ga je schrappen, verplaatsen en herschrijven.

Want schrijven is ook: schrappen (hoe naar dat ook klinkt). Je verhaal wordt daar echt veel beter van en bovendien zul je zien dat je personages natuurlijker tot leven komen.

Oefening baart kunst: een goede schrijver word je door veel te oefenen! Veel en vaak schrijven, maar ook veel lezen helpt!

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Marianne werd geboren in Utrecht, is getrouwd, heeft twee volwassen zonen en een hond. Zij is freelanceredacteur; schrijft nieuwe teksten en maakt die van anderen op aanvraag aantrekkelijker en begrijpelijker.

"Als klein kind al was ik dol op de griezelsprookjes van de gebroeders Grimm en op de basisschool schreef ik graag griezelfantasieverhaaltjes. Op de middelbare school was ik redactielid van de schoolkrant en bij mijn eerste werkgever in die van de bedrijfskrant. Schrijven zat gewoon altijd al in mijn genen. Tijdens een bezoek aan het Museum of Witchcraft in Boscastle, Cornwall – toen mijn jongste zoon nog een peuter was – kwam het idee in me op om van alle hekseninformatie die ik daar opdeed een kinderboek te schrijven. Een soort Harry Potter avant la lettre. Ik besefte echter dat je een boek niet zomaar schrijft en volgde opleidingen aan de HKU in Utrecht en de Hogeschool van Amsterdam. Zo leerde ik alles over de ambachtelijke kanten van het schrijven. Het eerste resultaat van al dit studeren was De vloek van Kiekeberend. Het moment dat je hoort dat een uitgever je boek gaat uitgeven is onbeschrijfelijk, evenals dat wanneer je voor het eerst je eigen boek in drukvorm in handen houdt."
inhoudsopgaveVOORWOORD: SCHRIJVEN IS ALS KOKEN
JE VERHAAL BEGINT MET EEN IDEE
INGREDIËNTEN
LOCATIE
PERSONAGES
EMOTIES
VAART
SFEER
DIALOOG
AAN DE SLAG
ALINEA’S
SCÈNES
HOOFDPERSOON
ALS HET EVEN NIET ZO WIL LUKKEN MET SCHRIJVEN
ASSOCIATIEOEFENINGEN
NA HET LAATSTE HOOFDSTUK
JE VERHAAL IS AF. EN NU?
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.