You run you die :-)

Willem Bakhuys Roozeboom

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 24.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789082287806, geïllustreerd, 320 blz., November 2014 UITVERKOCHT!

Uitgever: Pula Projecten

redactie: Isabella Visser

beschrijving

Wat doe je als je wordt aangevallen door een nijlpaard, achterna gezeten door wilde honden of plotseling oog in oog staat met een leeuw of een cobra?

Iedere dag rennen ze in de ochtendkudde naar hun werk. Dan besluiten ze het roer om te gooien en hun drukke baan, drukke stad en drukke agenda te verruilen voor een eenvoudig leven in een tent in het bos in Afrika.

YOU RUN YOU DIE vertelt het verbazingwekkende avontuur van twee Nederlanders die alles achterlaten om hun droom te leven in de bush van Botswana, in het hart van de Okavango delta.

Ver van de bewoonde wereld zonder telefoon, internet of enige ervaring, proberen Willem en Nienke 's werelds meest exclusieve safarikamp draaiende te houden. 24 uur per dag en 7 dagen per week staan zij klaar voor hun gasten. De cultuurverschillen met de lokale bevolking, de extreme vermoeidheid en de levensbedreigende confrontaties met wilde dieren eisen hun tol. Is hun prille huwelijk hier tegen bestand?

Met een verfrissende portie zelfspot zet Willem de hectische, westerse consumptiemaatschappij af tegen het ritme van de Afrikaanse bush.

YOU RUN YOU DIE leest als een romantische avonturenfilm, met humor, spanning en een vleugje drama.

www.facebook.com/yourunyoudie

Het roer omgooien om je droom te realiseren blijkt niet helemaal vanzelf te gaan
- R. de Jong, hardloper

Een rijk geïllustreerd en openhartig jongens dagboek, over een echt leven in de Afrikaanse wildernis
- J. van Eeghen, journaliste

Al twee keer in één ruk uitgelezen
W. Westermann, scriptwriter

Een inspirerende avonturen'film' over twee dertigers, op jacht naar het leven
N. den Os, lifestyle coach

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Willem Bakhuys Roozeboom (42) heeft, geheel tegen het verwachtingspatroon van zijn 'prestatie generatie' in, al zijn zekerheden (goede baan, mooi appartement en een druk sociaal leven) aan de kant geschoven zijn ultieme jongensdroom na te jagen. Anderhalf jaar lang heeft met zijn kersverse vrouw een 'poep-chique' safarikamp gerund in de bush van Botswana.
De cultuurverschillen, de flinterdunne scheidslijnen tussen leven en dood en eerlijke, rauwe realiteit van de onaangetaste, pure natuur hebben zijn ogen geopend wat betreft het drukke, prestatiegerichte bedrijfsleven in het veilige westen.
In soms wat harde en confronterende stellingen en haarscherpe voorbeelden trekt hij constant de vergelijking tussen 'hier en daar' in zijn eerste boek YOU RUN YOU DIE. Een titel die zowel verwijst naar de hardlopers van onze verwende imago-maatschappij als op de allereerste les die hij kreeg van een bebaarde gids in Botswana op vraag wat je moet doen wanneer je een leeuw tegenkomt. Dit is zijn verhaal.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.