Breindidactiek

inclusief 50 voorbeelden van docenten

Gerjanne Dirksen; Monique de Boer; Hulda Möller; Jacquelien Willemse

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Breindidactiek

paperback/ gebrocheerd: € 25.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789082286205, geïllustreerd, 232 blz., October 2014
Formaat: 24.0 (h) x 17.0 (b) x 1.6 (d) cm. Gewicht: 608 gram.

Uitgever: Synaps, Uitgeverij

beschrijving

Ontdek hoe het brein werkt bij leren. Hoe kan jij als docent leerlingen en studenten helpen meer uit hun maakbare brein te halen en met meer plezier te leren?

Twee benaderingen ondersteunen docenten om recente breinkennis toe te passen in hun praktijk: zes breinprincipes om lessen te verrijken en de ASOOO benadering om leerlingen en studenten te motiveren tot leren. Breindidactiek dus: didactiek op basis van het functioneren van het brein.

Deze benaderingen worden wetenschappelijk onderbouwd en rijkelijk geïllustreerd met tips, werkvormen en 50 voorbeelden van docenten uit po, vo, mbo en hbo. Docenten kunnen dit goed inzetten bij de voorbereiding en uitvoering van hun lessen, ook binnen een bestaand onderwijsprogramma.

Prof. dr. Jaap Murre: Door duidelijke accenten, veel tips, aansprekende voorbeelden en goed gekozen metaforen is dit een boek geworden dat de kloof tussen de cognitieve neurowetenschappen en de beroepspraktijk overbrugt en dat niet alleen leuk is om te lezen maar ook direct in de praktijk inzetbaar.

Gerjanne Dirksen is oprichter van het BreinCentraal Leren Instituut (BCL Instituut), de organisatie die breinkennis en de praktijk van opleiden en begeleiden aan elkaar verbindt. Zij is de grondlegger van de zes breinprincipes en de ASOOO benadering en heeft reeds vele publicaties op haar naam staan.

Monique de Boer, Hulda Möller en Jacquelien Willemse zijn geassocieerden van het BCL Instituut. Zij geven inspirerende en praktische workshops aan docenten.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Gerjanne Dirksen is al sinds 2003 bezig met kennis over het brein en hoe je die kennis kunt inzetten bij opleiden en onderwijs.
Zij is de oorspronkelijke oprichter van het BCL Instituut (BreinCentraal Leren) en heeft al vele publicaties op haar naam staan, waaronder "Breinlink voor ouders" en het boekje "help ik word slim" voor kinderen.

Co-auteurs Jacquelien Willemse, Monique de Boer en Hulda Möller zijn geassocieerden van het BCL Instituut en hebben veel ervaring in het professionaliseren van docenten en opleiders.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.