De golvende dierenriem

van uur tot uur, het hele jaar door

Liesbeth Bisterbosch

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De golvende dierenriem

paperback/ gebrocheerd: € 18.00

ISBN: 9789082279337, geïllustreerd, 32 blz., October 2017
Formaat: 25.0 (h) x 24.4 (b) x 0.6 (d) cm. Gewicht: 184 gram.

Uitgever: Stichting "Een Klaar Zicht"

illustrator: Wil Tirion; Michael von Borstel; Huibert Stolker

trefwoorden: beweging dierenriem kleurencirkel

beschrijving

'De golvende dierenriem' bestaat uit een aan beide zijden bedrukte draaibare sterrenkaart, diameter 24 cm, en een boekje met verklarende teksten. Schijf en boekje zijn samen verpakt in een transparante envelop.

De ene kant van de draaibare sterrenkaart toont de zuidelijke sterrenhemel. De sterrenbeelden van de dierenriem hebben een gekleurde gestalte. Bij het draaien van de schijf zie je hoe de dierenriembeelden na elkaar opkomen, stijgen enzovoort en wordt de golvende beweging van de dierenriem zichtbaar. De kleurencirkel van de dierenriem is een hulp meer vertrouwd te raken met de beelden die tegenover elkaar staan (als de Vissen ondergaan, komt de Maagd op).
De andere kant toont het cirkelen van de noordelijke sterren om de Poolster. Voor beginners biedt deze veel oriëntatiehulp.

Het boekje met hemelkaarten licht de bewegingen van de dierenriembeelden en de stand van de dierenriem toe.
Er is een beknopte handleiding om de kaart voor het actuele moment in te stellen en een uitgebreidere toelichting voor het waarnemen van de noordelijke hemel, speciaal voor beginners en leraren, en voor het waarnemen van het golven van de dierenriem. Zie www.liesbethbisterbosch.org/draaibare-dierenriemkaart-298.html

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.