De oplossingen zijn er al!

Alle Bruggink; Diederik van der Hoeven

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De oplossingen zijn er al!

gebonden: € 15.95

ISBN: 9789082276091, 160 blz., October 2020
Formaat: 24.9 (h) x 17.4 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 593 gram.

Uitgever: Biobased Press

beschrijving

De oplossingen zijn er al – je moet wel goed kijken

Veel mensen maken zich zorgen om schijnbaar onoplosbare problemen. Zoals klimaatverandering en energievoorziening, plasticvervuiling, voedsel voor 10 miljard mensen. Maar zelfs voor zulke grote problemen zijn er steeds weer oplossingen. Ze liggen niet voor het grijpen – je moet er wel goed naar zoeken. Soms liggen ze jaren lang ongebruikt op de plank. Dit boek geeft voorbeelden en vertelt hoe dat zit. Gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en industriële ervaring.

Oplossingen halen we uit de enorme vijver van wetenschappelijke kennis. Bij elk nieuw probleem is er altijd wel iemand die onderzoek heeft gedaan of zelfs een boek geschreven. Die vijver van kennis ontstaat vooral uit fundamenteel onderzoek. Onderzoek dat in eerste aanleg geen enkel nut lijkt te hebben. Maar kijk! Bij een nieuw probleem gooien we onze hengel uit in de vijver van kennis, en meestal komt er iets moois aan de haak. Vaak niet direct toepasbaar, wel een mooi begin.

Energie, voedsel, plasticvervuiling? De oplossingen zijn er al! Het duurt vaak langer, de problemen van onze planeet goed te begrijpen, dan oplossingen door te voeren. Als ze vooruitgang en groei mogelijk maken, kan hun toepassing heel snel gaan.

De auteurs hebben tien denkers gevraagd om hun visie: Huub de Groot, Yvonne van der Meer, Marcel Wubbolts, Ton Schoot Uiterkamp, Rene Kemp, Peter Siegel, Rudy Rabbinge, Maurits Groen, Rietje van Dam en Jan Ravenstijn. Hun columns maken dit boek compleet.

Alle Bruggink was betrokken bij onderzoek en ontwikkeling van duurzaamheid, technologie en groene economie bij onder meer DSM, Radboud Universiteit, NWO, EZ en RU Groningen. Diederik van der Hoeven is filosoof en wetenschapsjournalist. De auteurs publiceren regelmatig over deze onderwerpen, onder meer op hun site biobasedpress.eu.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.