Proactief beveiligen & Predictive Profiling

Leen van der Plas; Willem Leeuwenkamp

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Proactief beveiligen & Predictive Profiling

paperback/ gebrocheerd: € 44.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789082273984, geïllustreerd, 200 blz., January 2018
Formaat: 24.8 (h) x 17.5 (b) x 1.8 (d) cm. Gewicht: 637 gram.

Uitgever: HollandRidderkerk B.V.

beschrijving

Wil je weten hoe je afwijkend gedrag, criminaliteit en terrorisme kunt herkennen dan staat in dit Leerboek proactief beveiligen en Predictive Profiling omschreven hoe de methodiek werkt en hoe jij dat kunt toepassen.

Keuzedeel Proactief Beveiligen
Het Leerboek is aangewezen voor het gebruik in het MBO onderwijs en sluit naadloos aan op de exameneisen voor proactief beveiligen, Predictive Profiling en het keuzedeel proactief beveiligen voor het MBO beveiligingsonderwijs zoals die zijn opgesteld door het Instituut voor Beroepsexamen (IBEX) onderdeel van de KIWA en de SVPB.

Het Leerboek proactief beveiligen en Predictive Profiling sluit ook aan bij de registeropleidingen die vermeld staan in het nationaal beveiligingsregister.

Beveiliger Plus | Security Profiler | Post HBO Predictive Profiling | Proactief handhaven voor de buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA).


“ Je kunt het pas voorkomen als je weet hoe je het kunt herkennen”


Deze quote is het fundament voor het kunnen anticiperen op de afwijking. Het zelf willen en kunnen reageren op deze afwijking is de menselijke inbreng op proactief beveiligen. Predictive Profiling is dus gebaseerd op kennis en vaardigheden van criminaliteit en terrorisme maar vooral ook over jouw eigen capaciteiten.

Het Leerboek biedt een uitgebreide uitleg over actuele onderwerpen zoals etnisch profileren, uitgangspunten van proactief beveiligen, denken als de crimineel, unieke interventie technieken, informatie gestuurd beveiligen, begrippenlijst keuzedeel proactief beveiligen en veel meer.

De auteurs hebben wetenschappelijk onderzoek over predictive profiling gecombineerd met geëvalueerde ervaringen vanuit de eigen profiling praktijk. En hebben de inhoud zo geschreven dat het boek zeer gemakkelijk leest en een echte ondersteuning is voor iedereen die zich wilt verdiepen in proactief beveiligen en Predictive Profiling.

Het Leerboek proactief beveiligen en Predictive Profiling is een gebonden versie met een harde kaft rijkelijk geïllustreerd met foto’s uit de dagelijkse predictive profiling praktijk.

Wil je meer informatie over proactieve beveiliging en Predictive Profiling laat het ons weten via info@sosecure.nl/.


Over de auteur
Leen van der Plas studeerde aan de Nederlandse politieacademie en de Universiteit van Amsterdam inlichtingen en veiligheidsstudies. Hij is 27 jaar internationaal werkzaam geweest voor de nationale politie en de Sociale Inlichtingen en opsporingsdienst (SIOD). Heeft zijn expertise op het gebied van terrorismebestrijding, zware georganiseerde criminaliteit, bijzondere opsporingsmethodieken zoals observatie, infiltratie en intelligence.

Hij innoveerde de Nederlandse veiligheidssector door proactief beveiligen en Predictive Profiling te introduceren. Voor deze proactieve methodiek implementeerde hij wetenschappelijk onderzoek in combinatie met geëvalueerde praktijkervaring.

Van der Plas is directeur van het bedrijf SoSecure en het Kenniscentrum Security Intelligence gespecialiseerd in proactieve beveiligen en Predictive Profiling.


Dit is een Printing On Demand product en kan niet worden geretourneerd.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.