Goed genoeg

spel voor KOPP KVO

Petra van der Pool

 
 

€ 15.00

ISBN: 9789082268164, June 2015 UITVERKOCHT!

Uitgever: ABC Uitgeverij

illustrator: Bianca Goede

beschrijving

Sommige kinderen groeien op met een vader of moeder die kampt met psychische problemen of een verslaving. Hoe praat je over problemen of ziekte als er thuis al veel spanningen zijn? Door de kaartenset ga je op een laagdrempelige manier in gesprek met de ouder of het kind.
GOED GENOEG is effectief op de volgende punten: het op zoek gaan naar sociale steun, het verminderen van schuldgevoelens en andere negatieve gedachten, het verbeteren van het competentiegevoel van de kinderen (zelfwaardering en sociale acceptatie).

Achtergrond
Er zijn 1,6 miljoen kinderen onder de 22 jaar met ouders waarbij een psychische stoornis is gediagnosticeerd. Van deze kinderen groeit ongeveer een derde gezond op, een derde deel van de kinderen krijgt later milde psychische problemen en een derde deel krijgt later zelf ernstige psychische problemen. Door GOED GENOEG wordt preventief gewerkt aan het verminderen van de risicofactoren en het verhogen van de beschermende factoren die invloed hebben op de ontwikkeling van de kinderen.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.