Bang, het monster

Olga Brinkhorst

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Bang, het monster

gebonden: € 9.95

ISBN: 9789082267839, geïllustreerd, 32 blz., September 2020
Formaat: 20.7 (h) x 20.7 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 236 gram.

Uitgever: Blije Binnenste

illustrator: Hanneke van Os

beschrijving

Dit boek gaat over de emotie “Bang”.

Angst kan veel dingen met je doen en vele vormen aannemen. Dit boek leert kinderen wat het gevoel Bang eigenlijk is en hoe je daar het beste mee om kunt gaan.

De emotie is uitgebeeld als een klein monster. Hij duikt zomaar opeens op, klampt zich vast en laat niet meer los. Dan volgt hij de hoofdpersoon en staat hij onverwachts voor zijn neus, groot en bedreigend. Maar het monster is ook wel eens klein en heel schattig en dan heeft de jongen er eigenlijk weinig last van. Het monster Bang laat zich niet graag wegstoppen en dat hoeft ook niet. Bang mag er zijn.

Met praktische handvatten voor ouders om met hun kind te praten over zijn of haar bange gevoelens.


Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Olga Brinkhorst en André Barendse zijn een echtpaar dat een uitgeverij is begonnen speciaal voor kinderboeken gericht op de emotionele ontwikkeling. André is IT’er en heeft een achtergrond in de lifecoaching. Hij komt vaak met een idee, die vervolgens verder uitgewerkt wordt door zijn vrouw. Olga tekent, schildert en schrijft al van jongs af aan en werkt nu samen met vormgever Hanneke van Os aan de prentenboeken voor Blije Binnenste. André en Bjorn van Mill werken de boeken verder uit tot digitale versies en ontwerpen spelletjes-apps die gekoppeld zijn aan de boeken. Neem een kijkje op de website www.blijebinnenste.nl om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.